Krka

Močno zdesetkana ekipa mladincev je novo sezono začela uspešno. V 1. krogu v 1. mladinski ligi je gostovala pri novopečenemu novincu v ligi, RD Izola in vknjižila prvi par točk.

V dvorani Kraška se je nocoj zbralo lepo število obiskovalcev, ki so lahko spremljali zanimivo rokometno predstavo obeh ekip, srečnejši so bili na koncu Novomeščani, ki so gostitelje premagali z rezultatom 25:29 (13:17)

Trener mladincev Samo Jug je v Izolo odpeljal okrnjeno zasedbo, saj zaradi zdravstvenih težav ni igral Jaka Plut, poškodovana Tilen Kukman in Mark Batagelj pa sta soigralce spodbujala na tribunah dvorane Kraška. Krkaši so v igro vstopili trdno odločeni v zmago in že v 12. minuti zavoljo odlične igre v obrambi vodili za 5 golov ( 3:8). Izolani so jim na kratko zapretili nekaj minut kasneje, a so krkaši dovolj zbrano odgovorili na vse njihove poskuse in polčas zaključili z rezultatom 13:17. S podobnim tempom in z agresivno igro v obrambi in napadu so krkaši stopnjevali tempo tudi v drugem polčasu in kljub nekaj zaporednim izključitvam, Izolani niso bili kos razpoloženim gostom, ki so tekmo zaključili s štirimi zadetki prednosti. Končni rezultat tekme je bil 25:29.

Za Krko so igrali: Pavlin, Kovačič, Malenšek 7, Novak, Bačar 4, Matko 7, Udovč, Šmuc 2, Klemenčič 1, Rašo, Windischer 3, Hvastija 5, Menger.

Danes teden bodo mladinci igrali doma, gostili bodo ekipo Slovana.