Krka

Mladinska ekipa je to popoldne v Rdeči dvorani v Velenju odigrala tekmo 22. kroga v elitni skupini. Novomeščani so gostovali na izjemno vročem terenu pri vodilni ekipi RK Gorenje Velenje, ki Novomeščanom na koncu ni dovoilila presenečenja. Tekma se je končala z rezultatom 30:22 (12:13).

Krkaši se favoriziranih Velenjčanov niso prestrašili, saj so že od uvodnih minut prikazali odlično igro in se z gostitelji do polovice prvega dela izmenjavali v vodstvu, v nadaljevanju pa po zadetku Jake Berka prvič povedli. V 25. minuti so Novomeščani povedli za tri gole, potem ko je na prazna vrata Gorenja streljal vratar Rauh, do glavnega odmora pa so domačini prednost znižali na 12:13. Prednost Krke bi bila lahko po tridesetih minutah igre še višje, če nebi krkaši zapravili dve sedemmetrovki in nekaj čistih strelov. V drugem polčasu so Velenjčani zaostanek iz prvega dela hitro izničili in tempo igre speljali na svoj mlin. Krkašem igra ni stekla, kar so izkoristili gostitelji in vodstvo še poviševali. V 45. minuti so varovanci trenerja Sama Juga zaostanek petih golov zmanjšali in se približali na 23:21, a jim je za kaj več ob koncu tekme zmanjkalo moči. Na koncu je prevladala fizična premoč Velenjčanov, ki so tekmo dobili s 30:22.

RK GORENJE VELENJE: Pandol (2 obrambi), Verboten (12 obramb), Miklavžina, Škrobot 1, Antlej 7, Juršič 1, Hriberšek 7, Kamenicki 4, Mlivić, Pratnekar, Velić, Einfalt, Drobež, Puklič, Ravnikar 6 (1), Mlivić 4,
MRK KRKA: Rauh 1 (10 obramb), Muhič (2 obrambi), Muhič 5, Berk 3, Škrinjar, Zajc 6, Strmole 1, Kokalj, Emeršič 4 (1), Pirh, Tisovec 2, Jereb,

Sedemmetrovke: RK GORENJE VELENJE 2 (1), MRK KRKA 4 (1)
Izključitve: RK GORENJE VELENJE 2 minut, MRK KRKA 4 minut
Rdeči kartoni: RK GORENJE VELENJE 1

Mladinci, ki trenutno zasedajo 6. mesto na lestvici, bodo v petek, 15. aprila doma odigrali zaostalo tekmo z ekipo RD Koper.