Krka

Kadeti v končnici zapravili priložnost za zmago

V dvorani Marof je ekipa kadetov odigrala zaostalo tekmo 10. kroga v 1. kadetski ligi. Novomeščani so gostili ekipo ŠRD Škofljica Pekarna Pečjak, ki je imela do današnje tekme dve točki prednosti pred krkaši. Novomeščani so po dobri in borbeni igri na koncu morali športno priznati premoč gostov, ki so se veselili zmage s 31:34 (12:13).

Izbranci trenerja Roberta Cvikla so tekmo začeli po pričakovanjih in v napeti ter izenačeni tekmi v sredini prvega polčasa povedli za dva zadetka (7:5), nekaj minut kasneje pa so gostje rezultat poravnali in do polčasa prevzeli vajeti igre v svoje roke. Krkaši so polčas končali z minimalnim zaostankom, bilo je 12:13. Drugi del tekme je potekal po željah gostov, ki so prednost iz prvega dela povečali. Novomeščani so po nekaj napakah v končnici, kjer so se sicer rezultatsko približali ekipi Škofljice, v 47. minuti je bil zaostanek minimalen 22:23, a so v zaključku zapravili priložnost za preobrat, srečanje se je končalo z rezultatom 31:34.

Statistika: Drnovšek, Smolič 2, Derganc 9, Golob 2, Janežič, Pirh 11, Pavlin 1, Ščuka 6.

Krkaši daljšega premora pred naslednjim krogom ne bodo imeli, saj jih že v ponedeljek, 25. aprila, čaka nova tekma.Tokrat bodo gostovali pri ekipi RK Trimo Trebnje.

Other Articles

Mladinska ekipa
Starejši dečki