Krka

Po slabšem prvem polčasu, blesteli v nadaljevanju

 

Mladinska ekipa MRK KRKA je popoldne v domači dvorani Marof odigrala tekmo 15. kroga v 1. mladinski ligi, kjer so gostili ekipo RK Sviš Ivančna Gorica. Novomeščani so zasluženo slavili, bilo je 28:21 ( 14:14).

Krkaši so sicer v prvem delu tekmovanja v gosteh pri današnjih nasprotnikih tekmo izgubili, tokrat pa izkoristili prednost domačega parketa in zanesljivo vknjižili nov par točk. Tekma je v prvem delu potekala izenačeno, krkaši so v toplo hladni predstavi nihali v igri v obrambi, v napadu pa nekajkrat zgrešili sto odstotne strele, a sta se ekipi ob polčasu razšli pri neodločenem rezultatu 14:14. V drugem polčasu so varovanci trenerja Sama Juga s povsem drugačnim pristopom naredili delni izid 3:0 in igro bistveno izboljšali. Agresivnejša obramba Krke in zbranost v napadu pa je prisilila goste v številne napake, kar so Novomeščani znali s pridom izkoristiti in temu primerno je bila tudi prednost občutnejša. Skozi celoten drugi del so tempo igre le še stopnjevali ter višali prednost, na koncu pa zasluženo slavili z sedmimi zadetki prednosti.

Za Krko so igrali: Kovačič, Kukman 8, Avsec, Majstorovič 1, Novak 1, Bačar 3, Matko 4, Udovč, Šmuc, Klemenčič 2, Plut 3, Rašo 2, Srebrnjak 1, Windischer 2, Hvastija, Menger 1.

Krkaši imajo sicer z dvema tekmam zaostanka trenutno na računu 10 točk in se s spodnjega dela prvenstvene lestvice počasi bližajo sredini. V naslednjih dneh bodo odigrali redni del prvenstva, ko v 16. krogu odhajajo na zahtevno gostovanje v Škofjo Loko.

Other Articles

Starejši dečki
Kadetska ekipaTurnir