Krka

Krkaši premagali aktualne državne prvake

V dvorani Marof se je pred nekaj minutami zaključil derbi kroga med ekipama starejših dečkov B MRK KRKA in ŠD Mokerc-Ig. Novomeščani so tekmo dobili z rezultatom 24:23 ( 12:13).

Gledalci, ki se jih je na tribunah rokometnega hrama v Novem mestu zbralo kar lepo število, so lahko do zadnjega sodniškega žvižga spremljali razburljivo srečanje med domačo ekipo Krke in aktualnimi državnimi prvaki, Ižanci. Gostje so v vlogi favorita prvi del srečanja ohranjali minimalno prednost pred krkaši, a so jih varovanci trenerja Iztoka Adamčiča ob samem zaključku prvega dela ujeli in izenačili, a so gostje uspeli tik pred koncem polčasa povesti in na odmor odšli z minimalno prednostjo. Tudi nadaljevanje tekme je bilo pričakovano zelo razburljivo, pravo navijaško vzdušje pa je potekalo tudi na tribunah. Krkaši so kljub utrujenosti prikazali odlično igro v obrambi, v napadu pa odigrali strpno, kar se je pokazalo tudi na rezultatu, saj so vodstvo gostov izničili in povedli ( 21:18). V nadaljevanju srečanja pa je znova sledila infarktna končnica, kjer so imeli več sreče domačini, ki so v ključnih trenutkih ohranili mirnejšo kri in uspeli vodstvo kljub močnemu presingu gostov zadržati do konca tekme.

Ekipa SDB ima po treh kolih na računu 6 točk in je trenutno vodilno moštvo v polfinalni skupini B.

Za Krko so igrali: Muhič M., Nahtigal, Nemanič, Zajc 1, Strmole 3, Urbas, Muhič L.9, Lešnjak, Jereb 3, Udovč 5, Vidmar- Konda 3.

Naslednjo tekmo bo ekipa SDB odigrala v Novi Gorici.

Other Articles

Mlajši dečki
MDB pričakovano do novih točk
Mladinska ekipa