Krka

Pogovor s članskim trenerjem o končani sezoni in načrtih za prihodnjo

Z drugim mestom v pokalu in šestim v državnem prvenstvu so rokometaši novomeške Krke odigrali še eno odlično sezono. Trener Mirko Skoko, ki bo rokometaše vodil tudi v prihodnji sezoni, je minulo delo označil kot odlično in skupaj z upravo kluba že orisal ambiciozne smernice za prihodnjo sezono.

Za vami je, lahko rečeva, sanjska sezona. Če potegnete črto pod minulo delo, kako bi ga ocenili?

Z opravljenim delom oziroma s celotno sezono sem zelo zadovoljen, sploh v tekmovanju za Pokal Slovenije, kjer smo prišli do finala in nam je malo manjkalo za popolno presenečenje. Res je, da konstantno govorim o naši krajši klopi, kar se je tudi dejansko pokazalo. Mislim, da smo v finalni tekmi proti ekipi Celja pokazali dostojno igro in drugo mesto je res en lep uspeh, ki se ga bomo radi spominjali. Kar pa se tekmovanja v prvenstvu tiče, smo znova ponovili uspeh, torej šesto mesto. In če na splošno gledam lanski in letošnji dosežek mislim, da smo od lanskega leta napredovali, saj smo prikazali veliko boljšo igro in bili bolj konkurenčni močnejšim ekipam. Prvič smo premagali Ribnico, v minuli sezoni kar dva krat, končno smo dosegli zmago nad Škofjo Loko, prvič pa smo se veselili tudi zmage nad Gorenjem in mislim, da je to tisto, kar nas dela še močnejše in še konkurenčnejše. Vse te ekipe so padle v končnici in mislim, da smo ta prvi del v play-off-u odigrali odlično. Škoda je le teh zadnjih par tekem, kjer smo imeli hude težave s poškodbami Grege Okleščna, Jerneja Papeža, tudi vratar Aleksandar Tomić je imel zdravstvene težave, skratka, praktično vsi nosilci igre, tako da je kar se tega tiče, slika malo slabša. Generalno pa, še enkrat pravim, sem zelo zadovoljen.

 

Pred začetkom končnice ste zagovarjali naskok na 4. mesto, a želenega uspeha niste dosegli.

Ja, četrto mesto morda ni bilo realno pričakovati. Moj osebni, pa tudi cilj fantov je bil visoko postavljen, ampak zaradi vseh teh težav, ki smo jih, kot sem že omenil, imeli na zadnjih nekaj tekmah, nas je nekoliko oddaljil od želja. Mislim, da trenutno še nismo konkurenčni denimo Kopru in Ribnici, saj imajo tudi daljšo klop, ampak verjamem, da bomo za naslednjo sezono sestavili ekipo, ki se bo ob bok postavila tudi ‘večjim’ in da v prihajajoči sezoni lahko napademo tudi četrto mesto.

Predvidevam, da že poznate odgovor na vprašanje, kakšna bo kadrovska zasedba za prihajajočo sezono…

Ekipa bo v večini takšna, kakršno poznate, sicer pa je v tem trenutku še nerealno govoriti o končni sestavi. Primarni cilj je obdržati to, kar trenutno imamo. Če pa se bo pokazalo, da si lahko privoščimo okrepitve, bo to več kot dobrodošlo.

S fanti ste dnevno na treningih, igralca poznate do obisti. Je kdo izmed vaših varovancev, na katerega ste še najbolj ponosni, oziroma kdo izmed njih je najbolj napredoval in pokazal korak ali dva več od drugih?

Ja, tu ne gre zgolj za posameznika, lahko govorim o fantih, ki so se res izkazali. Če začnem recimo pri Okleščnu- imamo prvič A reprezentanta, torej je Grega dobil vpoklic v reprezentanco, edina škoda je le, kolikor imam informacij, da bi ga za kvalifikacije proti Madžarski zelo rad imel tudi selektor Vujovič, ampak je Grega na žalost poškodovan. Je pa resnično to sezono odigral tako, kot se je od njega tudi pričakovalo. Kot sem že omenil, ni tu le Okleščen, tukaj bi rad izpostavil tudi Papeža, ki je že izkušen igralec in mu ni bilo prvič, da je odigral tako fantastično sezono. Moram priznati, da so ti domači fantje resnično opozorili nase. V mislih imam Didoviča, Jakšeta, Leona Raša, za njim je enkratna sezona, potem Pršina, ki je ogromno napredoval, pa vratar Brajer, ki se je izkazal, ko smo najmanj pričakovali. Da ne naštevam, peklensko delo v obrambi je opravil tudi Irman. Vem, da tega tisti, ki se ne spoznajo na rokomet, ne vidijo in opazijo. Skratka, kompletna ekipa je za moje pojme naredila res ogromen korak naprej.

 

Omenjeni fantje so plod domače rokometne šole. Za njimi se že brusijo in športno izobražujejo mladi rokometaši, ki bodo nasledili recimo Jurečiča, Lavriča, Okleščna….

Se popolnoma strinjam. Rokometna šola MRK KRKA res opravlja dobro delo, kar je znak dobrega sodelovanja s trenerji,  ki so vsi odlični. Že v tem trenutku lahko zagotovim, da smo lahko za naslednjih pet, deset let povsem mirni, da vemo, kaj imamo zadaj in mislim, da je pri nas malo klubov, ki ima že za v naprej dovolj svojih igralcev, da lahko brez skrbi sestavi ekipo. Morda bomo potrebovali še kakšnega igralca za specifično pozicijo, ampak več ali manj je domače produkcije in zame, kot članskega trenerja je delo potemtakem lažje.

 

Sezona je bila dolga in naporna. Več kot zasluženo so igralci na počitnicah. Vaša nekako ustaljena rutina je, da s pripravami začnete prvi, glede na ostale ekipe.

Tako je. S pripravami bomo začeli zadnji teden julija. Plan je, da bomo v času priprav odigrali vsaj devet pripravljalnih tekem, predvidevam pa tudi okoli petdeset treningov do začetka lige. Zastavili smo si ambiciozne cilje in če želimo nadgraditi zdaj že lanski rezultat, je potrebno veliko vlagati že na samih treningih. V prvem delu bomo znova delali na kondiciji z našim trenerjem Zoranom Dražetičem, potem pa bomo velik poudarek znova dali na delu v dvorani, se pravi z žogo. In bolj, ko se bomo bližali začetku sezone, bomo pred super pokalom malenkost spustili ritem in se na najvišji ravni, v popolni formi posvetili začetku prvenstva. Sicer pa bomo že drugo leto zapored organizirali mednarodni rokometni turnir, ki bo avgusta potekal v Novem mestu in obeta se res pravi rokometni praznik, saj bomo gostili ekipe iz Madžarske in Belorusije. Verjamem, da bo to eden najkvalitetnejših turnirjev pri nas in se ga že veselim.

Ob koncu pa ne smeva pozabiti na tiste, ki so vsako tekmo držali pesti in tudi po družabnih omrežjih voščili srečo. Obiskovalci, zvesti in goreči navijači in vsi ljubitelji rokometa so se, vsaj zdi se mi tako, nekako ‘prevzgojili’ kar se ogledov tekem tiče, kar je vredno vsakega spoštovanja.

Res je. Obisk je iz sezono v sezono večji, kar je dovolj zgovoren podatek, da je rokomet na Dolenjskem in širše prepoznaven in priljubljen. Morda bi si vsi mi, ki smo v klubu, še posebej pa sam in tudi igralci želeli, da bi bilo obiska še več. Ampak Krka je mlad klub in generalno sem zadovoljen s številom obiskovalcev in upam, da nas bo občinstvo v Marofu podpiralo tudi v bodoče, saj smo letos odigrali nekaj tekem pred skorajda polno dvorano in užitek je pogledati na tako polne tribune. Vse ljubitelje rokometa in športa nasploh bi že v tem trenutku povabil, naj tudi v naslednji sezoni pridejo in si pogledajo kakšno tekmo, saj so ti fantje v osemdesetih odstotkih njihovi someščani in bi dodal še to, da po govoricah sodeč, smo Krkaši pustili res dober vtis v slovenskem rokometnem prostoru, saj smo karakterno izredno borbena ekipa, ki je pustila srce na igrišču. To smo dokazali in tak timski duh nas bo krasil tudi v bodoče.

Other Articles

KlubZanimivost
Turnir