Krka

Pred končnico zavel svež veter

Minuli konec tedna se je z odigranim 22. krogom v ligi NLB končal redni del rokometne sezone 2018/19. Pred prvoligaši je še sklepno dejanje- liga za prvaka in liga za obstanek, v katero so se uvrstili tudi rokometaši MRK KRKA, ki bodo v play-out odnesli 19 točk.

Bržkone jim 8. mesto po rednem delu prvenstva ne more biti v ponos, saj so ob začetku sezone ciljali bistveno višje, slabši rezultati pa so pred dnevi z mesta glavnega trenerja odnesli tudi dolgoletnega stratega Mirka Skoka.

Sinoči je Krkaše na prvem treningu vodil trener Robert Cvikl in jim po uvodnem sestanku predstavil potek nadaljevanja sezone ( več o tem v prihodnjih dneh), ki se za Novomeščane začenja 30. marca ( Sviš- Krka, tekma z Dobovo je prestavljena na 12. april). Bo pa, kot je na dolenjskem to že tradicija, najbolj pestro srečanje med Krko in Trimom, ki se bosta v končnici prvič  udarila v 5. krogu 27. aprila.

Udeleženci končnice od  7.- 12. mesta :

7. mesto- RK Trimo ( 20 točk)

8. mesto- MRK KRKA ( 19 točk)

9. mesto- RK Jeruzalem (13 točk)

10. mesto- MRD Dobova ( 12 točk)

11. mesto- RK Dol TKI Hrastnik ( 9 točk)

12. mesto- RK SVIŠ ( 5 točk)

Poleg tekmovanja v ligi za obstanek pa rokometaše MRK KRKA v maju čaka še nastop na zaključnem turnirju pokala Slovenije, kamor so se med drugim uvrstili še lanskoletni finalisti in branilci naslova, rokometaši RK Celje Pivovarna Laško, RK Gorenje Velenje in ivanjški RK Sviš.

Other Articles

Mladinska ekipa
Nekategorizirano