Krka

Pred vrati Pokal Slovenije

Konec tedna bo osrednja športna dvorana v Ljutomeru gostila zaključni rokometni turnir za pokal Slovenije. Že v polfinalu se obeta pravi posladek, saj se bosta pomerila prvi favorit ter branilec naslova Celje Pivovarna Laško in Koper 2013, drugi polfinalni par pa je MRK Krka in gostitelj turnirja RK Jeruzalem Ormož

Uvodni polfinalni pokalni obračun med Novomeščani in Ormožani bo resda nekakšno ogrevanje za osrednjo sobotno tekmo med Celjani in Koprčani, a oboji so lačni dokazovanja in željni premiernega nastopa v velikem finalu. Ormožani si bodo skušali pred svojimi privrženci izboriti finalno tekmo, Novomeščani, ki so v končnici presenetili celo Velenjčane, pa prav tako hrepenijo po preboju na najbolj razburljivo tekmo turnirja. Njuna medsebojna dvoboja v državnem prvenstvu sta se končala z domačima zmagama: Krka je v Novem mestu visoko slavila s 30:19, Jeruzalem pa v Ormožu pa s 35:30.

 

 

 

 

 

Krka bo zahteven tekmec, svojo kakovost je dokazala s prebojem v skupino za prvaka. Kot gostitelji imamo prednost domačega igrišča in napadamo zgodovinski uspeh kluba, upam na polno dvorano in glasno podporo naših privržencev,” je dejal trener Ormožanov Saša Praprotnik, ki skupaj s svojimi varovanci prvoligaške tekme sicer igra v ormoški dvorani na Hardeku, medtem ko je trener Krke Mirko Skoko pojasnil: “Jeruzalem Ormož je na svojem terenu vselej zahteven tekmec, a možnosti za napredovanje imata obe strani. Večji pritisk bo na strani gostiteljev, kar bomo skušali izkoristiti.”

Ples kroglic je določil, da se bosta v sobotnem polfinalu pomerila največja favorita pokalnega tekmovanja. Celjani so že pred časom končali nastope v evropski ligi prvakov, minuli teden pa so na sklepnem turnirju regionalne lige Seha v Skopju v izjemno močni konkurenci osvojili tretje mesto. “V pokalnem tekmovanju so vselej možna presenečenja, mi pa smo dobili zahtevnega polfinalnega tekmeca. Koprčani v Ljutomer prihajajo neobremenjeni, mi pa bomo naredili vse, da se prebijemo v finale. Pred nami je težka tekma,” je dejal strateg Celjanov Branko Tamše, medtem ko je prvi mož stroke pri koprski ekipi in selektor slovenske moške reprezentance Veselin Vujović dodal: “Če želiš osvojiti pokalno lovoriko, potem moraš premagati Celjane v polfinalu ali finalu. Celjani so favoriti, a niso nepremagljivi.”

Spored zaključnega turnirja v Ljutomeru:

– sobota, 21. april:
– polfinale:
17.00 Krka – Jeruzalem Ormož
20.00 Koper 2013 – Celje Pivovarna Laško

– nedelja, 22. april:
15.00 tekma za 3. mesto
18.00 finale

 

Other Articles

Nekategorizirano
Mlajši dečki