Krka

Krkaši že dobljeno tekmo izgubili v končnici

V dvorani Marof so mlajši dečki B v 5. krogu v polfinalni skupini B gostili trebanjski Trimo in doživeli drugi poraz v omenjeni skupini. Gostje so bili z rezultatom 25:27 (12:13) boljši od Krke.

V izjemno izenačenem dolenjskem derbiju so se tretje zmage veselili Trebanjci, ki so si zmago priigrali predvsem po dobro odigrani končnici. Izpostaviti velja, da je bila igra v prvem delu povsem izenačena, Novomeščani so ob polčasu zaostajali zgolj za zadetek (12:13), a so na začetku drugega polčasa igro tudi po zaslugi najboljšega strelca tekme Matica Derganca, ki je dosegel kar 15 zadetkov, speljali na svoj mlin ter na trenutke vodili že za tri zadetke (22:19). Veselje krkašev ni trajalo dolgo, saj so gostje v zadnjih minutah dohiteli izbrance trenerja Davida Lipoglavška, izenačili na 25:25, Novomeščani pa se  do izteka tekme niso uspeli ubraniti, tako da je zmaga odšla v Trebnje.

Za Krko so igrali: Drnovšek, Pust 5, Palka, Smolič 1, Derganc 15, Golob 1, Janežič, Štangelj, Butala, Zajc 1, Kaplan, Nemanić, Ščuka 2.

Konec meseca bo ekipa MDB skušala vtis z današnje tekme popraviti v gosteh pri ekipi RD Izola, ki v tem delu tekmovanja ostaja na dnu prvenstvene lestvice.

Other Articles

Članska ekipaPokal Slovenije
Pred vrati Pokal Slovenije
Članska ekipaPokal Slovenije