Krka

Primorci nerešljiva uganka za Krko

Rokometaši Krke so nocoj v dvorani Marof na predzadnji domači tekmi gostili ekipo RD Koper 2013 in v 8. krogu končnice v ligi za prvaka tekmo izgubili s 24:29 ( 9:16).

Novomeščani so srečanje začeli nekoliko neodločno in Primorcem dovolili, da so v 20. minuti prvega dela pobegnili na šest zadetkov ( 13:7), tik ob koncu prvega dela pa je prednost Kopra zavoljo slabe realizacije na strani Krke in številnih tehničnih napak še narasla. Ekipi sta se na glavni odmor podali pri rezultatu (9:16). Čeprav so Krkaši v drugem delu začeli bolje, pa je bil padec v igri znova tisti, ki je Novomeščanom pobral dodatnih moči za morebiten priključek, saj izbranci gostujočega trenerja Veselina Vujovića v drugem polčasu niso popustili niti za ped, vseskozi so imeli nadzor nad tekmeci in v kali preprečili vse Krkine poskuse po preobratu. Tekmo so tokrat zasluženo slavili Koprčani, pri katerih je bil najbolj učinkovit Grega Krečič s šestimi, v novomeški pa sta Leon Rašo in Jaka Jakše dosegla po štiri zadetke.

Novomeška ekipa bo v prihodnjem krogu v petek, 18. maja, gostila Celje Pivovarno Laško, koprska pa dan kasneje Urbanscape Loko.

Izjave po tekmi:

Dino Rašo: » Na začetku smo še nekako držali tempo, potem pa nam je zmanjkalo moči, saj je Koper diktiral kar hiter tempo igre. Sicer smo se trudili do konca tekma, da bi jih ujeli, ampak enostavno ni šlo. Imwli smo podporo s klopi in tribun, a se ni izšlo po naših željah«.

 

Nejc Planinc, RD Koper: » Tekmo smo vzeli maksimalno resno tako, kot vsakega nasprotnika. Vedeli smo, da nam je Krka v preteklosti vedno povzročala velike težave, a danes smo dali vse od sebe, kar se je videlo tudi na igrišču. Skozi celo tekmo smo držali vodstvo in tekmo varno pripeljali h koncu in smo vsi skupaj zelo veseli«.

MRK Krka: Tomič, Brajer, L. Rašo 4 (1), Bevec 2, Didovič 1, Okleščen 3, Pršina 1, Klemenčič 2, Irman 1, Jakše 4 (1), Udovč 1 (1), D. Rašo, Kukman 3, Matko 1 (1), Ban 1, Klobčar.
RD Koper 2013: Magdalenič, Postogna, Grzentič 3, Vlah 4, Krečič 6, Matijaševič 1, Kocjančič, Rapotec 5, Smolnik 1, Sokolič 1, Guček 1, Marić, Sever 1, Planinc 3, Bratkovič 3 (2).

Sedemmetrovke: Krka 6 (4), Koper 2013 2 (2).
Izključitve: Krka 2, Koper 2013 10 minut.
Rdeči karton: /.

Other Articles

Kadetska ekipa
Mlajši dečki