Krka

Rokometaši Krke do tretje zaporedne domače zmage, tokrat so skalp vzeli Ribničanom

Krkaši, ki v ligi za prvaka na domačem parketu še ne poznajo poraza, so nocoj  v 6. kolu v ligi za prvaka gostili trenutno drugo uvrščeno ekipo Ribnice in ji v tej sezoni na domačem parketu zadali že drugi poraz; enega v rednem delu prvenstva, suhorobarji pa so sklonjenih glav iz dolenjske prestolnice odšli tudi danes. Po infarktni končnici so na koncu obe točki osvojili varovanci trenerja Mirka Skoka, tekma se je končala z rezultatom 29: 28 ( 15:13), Krkaši pa na prvenstveni lestvici trenutno zasedajo 5. mesto.

Novomeščani so tekmo začeli sproščeno in v sedmi minuti že vodili s 6:1. Gostujoča ekipa je vse do polčasa lovila priključek, a so na odmor z rahlo prednostjo odšli Dolenjci, ki so izbrancem gostujočega trenerja Siniše Markota tudi v nadaljevanju tekme povzročali nemalo težav. Do prvega izenačenja je Ribnica prišla šele v 43. minuti, ko so izid prvič poravnali na 22:22. Gledalci v dvorani Marof so lahko znova uživali v izredno izenačeni in napeti končnici, kjer so imeli Novomeščani več športne sreče- zadnji strel Blaža Finka je namreč za morebitno delitev točk preprečil Krkin vratar Aleksandar Tomić. Krkaši so se tako v končnici veselili že tretje zmage na domačem parketu, z bučnim aplavzom pa so bili nagrajeni tudi s strani navijačev, ki so dodobra napolnili novomeški športni hram.

Pri Krki je bil s sedmimi zadetki najbolj razpoložen Grga Okleščen, Nik Henigman pa je za ekipo Ribnice dosegel devet golov.

Izjave po tekmi:

Leon Rašo, MRK KRKA: » V zmago smo trdno verjeli, sploh po tem, kar smo pokazali v zadnjih dveh mesecih. Tudi danes smo šli na vse ali nič, na glavo. Danes se je na igrišču vseh šestdeset minut pokazala prava borbenost in mislim, da smo si mi zmage bolj želeli kot Ribničani«.

Nik Henigman, RD Ribnica: » V Novo mesto smo prišli po obe točki, a se nam ni izšlo. Smo razumljivo razočarani. Vedeli smo, da bo Krka doma neugodna, da bodo igrali sproščeno in da nimajo kaj izgubiti. Naš začetek je bil slab, obramba ni delovala, a smo v drugem polčasu to popravili, vendar nam je na koncu zmanjkalo nekaj športne sreče«

Novomeščane v sedmem krogu čaka gostovanje v Velenju, Ribničane pa domači obračun z Urbanscape Loko. Obe tekmi bosta danes teden.

Statistika:

MRK Krka: L. Rašo 6, Bevec, Didovič 2, Okleščen 7, Pršina, Tomić 1, Irman, Jakše 4, Udovč, D. Rašo, Papež 6 (3), Brajer, Matko, Ban 3, Klobčar.
RD  Riko Ribnica: Horvat, Fink 1, Vujačić 3, Henigman 9, Skušek 2, Koprivc, Pahulje 1, Nosan 5, Klarič, Kovačič 1, Kljun 1, Nosan 1, Batinič 4 (3), Perovšek, Setnikar, Košmrlj.
Sedemmetrovke: Krka 4 (3), Riko Ribnica 5 (4).
Izključitve: Krka 10, Riko Ribnica 10 minut.
Rdeči karton: /.

Other Articles

Starejši dečki
Nekategorizirano