Krka

SDB dva kroga pred koncem polfinalne skupine že na zaključnem turnirju

Potem ko so v prejšnjem krogu varovanci trenerja Iztoka Adamčiča, ekipa starejših dečkov B, v gosteh porazili vodilno ekipo Iga, so tokrat v 12. krogu polfinalne skupine A doma gostili moštvo ŠD Škofljica Pekarna Pečjak in zabeležili 11 zmago, z njo pa si že zagotovili vstopnico za zaključni turnir najboljših štirih ekip v državi. Krkaši so slavili z rezultatom 30:23 (16:10)

Današnja tekma je bila za krkaše odločilnega pomena, kar se je poznalo tudi v sami igri. Novomeščani so povsem opravičili vlogo favorita in se več kot odlično upirali gostom, ki so bili enakovreden nasprotnik le do 9. minute prvega dela, potem pa so vajeti v svoje roke vzeli Novomeščani, ki so dvome o zmagovalcu razblinili že v prvem delu igre, saj so na odmor odšli z lepo prednostjo šestih zadetkov (16:10)). Drugi polčas je znova pripadel Krki, ki vodstva ni izpustila iz rok, prednost pa je do izteka igralnega časa le še naraščala. Končni rezultat tekme je bil 30:23.

Veselja v taboru krkašev po tekmi ni manjkalo. Najboljši strelec tekme Luka Muhič, ki je vknjižil 14 zadetkov, je o uvrstitvi na zaključni turnir povedal: » Vesel sem, da smo se uvrstili na ta težko pričakovan turnir. Skozi vse leto smo igrali dobro in verjamem, da bomo do finala še izpilili formo in sezono končali kot državni prvaki«.

Ekipa SDB bo do konca polfinalnega dela odigrala še dve tekmi in sicer bo doma gostila Sviš, v zadnjem krogu pa odhajajo na gostovanje v Izolo.

Za Krko so igrali: Muhič Ma., Nahtigal, Nemanič, Zajc 4, Strmole 6, Urbas, Muhič L.14, Lešnjak, Jereb 3, Udovč 3, Vidmar- Konda.

Other Articles

Mlajši dečki