Krka

Rokometaši Krke uspešno zastopali klubske barve na Dunaju in na Rijeki

Po štirih dneh skupnega druženja, tekem in ogledov znamenitosti Dunaja, so se mladi Krkaši domov vrnili z medaljami in nagradami. Od četrtka,30. avgusta, do nedelje, 2. septembra, so se namreč že tradicionalno udeležili močnega mednarodnega turnirja na Dunaju, kamor je odpotovalo 39 rokometašev in štirje trenerji. Krkaši so zastopali barve Slovenije, na turnirju pa so sodelovale številne ekipe iz Avstrije, Nemčije, Madžarske, Romunije, Litve in Estonije.

Rokometaši Krke so bili razdeljeni v štiri ekipe in sicer je trener Iztok Adamčič vodil ekipo letnika 2004, ki so v nedeljskem finalu s 17:20 klonili proti madžarski ekipi Pick Seghet in osvojili končno 2. mesto. Varovanci trenerja Sama Juga ( letnik 2005) so tekmovanje zaključili na 4. mestu, ekipa Krka 2, ki jo je vodil David Lipoglavšek ( letnik 2006 ) je turnir sklenila na odličnem 3. mestu, ekipa pod vodstvom trenerja Timona Orliča ( letnik 2007) pa je na turnirju osvojila končno 6. mesto.

Mladi Krkaši so si poleg tekem ogledali tudi dunajski živalski vrt, ki je najstarejši na svetu in velja za najlepšega v Evropi, se sprehodili po sami prestolnici Avstrije, ter se družili z ostalimi rokometaši. Tudi tokrat so se spletle številne prijateljske vezi, ki jih bodo igralci negovali tudi v prihodnje. Je pa turnir na Dunaju služil kot odlična priložnost za priprave na skorajšnji začetek nove rokometne sezone.

Kadetska ekipa MRK KRKA pa se je ta konec tedna mudila na Rijeki, kjer se je udeležila 16. Iger prijateljstva, ki so letos potekale v organizaciji Primorsko-goranske županije. Na prireditvi je nastopilo preko 400 mladih športnikov iz Italije, Bosne in Hercegovine in Slovenije- Novo mesto, ki so tekmovali v košarki, malem nogometu, odbojki, šahu in rokometu. Barve Slovenije so odlično zastopali rokometaši MRK KRKA, ki so pod vodstvom trenerja Robija Cvikla osvojili končno 2. mesto.

Sicer pa Igre prijateljstva, katerih začetki segajo v leto 2003, vsako leto povežejo mlade športnike s ciljem tolerance, razvoja športa, druženja ter ohranjanja in negovanja dobrih sosedskih odnosov.

Other Articles

Turnir
Intervju