Krka

V Moškem rokometnem klubu Krka se zavedamo pomena družbene odgovornosti, ki ga skrbno in ciljno usmerjamo tudi na mlade rokometaše. Vsako leto ob koncu sezone pripravimo družbeno zanimiv dogodek, ki se ga mladi rokometaši radi udeležujejo. Tokrat smo se v okviru projekta NLB Šport mladih odločili za obisk Zavetišča Turk na Zajčjem vrhu, kamor smo odpeljali ekipo starejših dečkov, ki so bili nad zamislijo izjemno navdušeni.

Uvodoma je rokometaše nagovorila lastnica zavetišča in fantom predstavila delovanje zavetišča, njihovo delo ter skrb za živali, ki jih zaradi takšnih in drugačnih razlogov sprejmejo v oskrbo in jim ponudijo začasen, prehoden dom. Na posvojitev trenutno pri njih čaka štirideset psov in petnajst muc. Med drugim so izvedeli tudi veliko žalostnih zgodb o zavrženih, zapuščenih ali kako drugače trpinčenih živalih, ki jih imajo trenutno v zavetišču.

Po kratki uvodni predstavitvi so rokometaši na njihovo željo nekaj kužkov odpeljali na sprehod, kar jih je še posebno navdušilo, saj večina doma nima hišnega ljubljenčka, zato je bilo doživetje še toliko bolj pristno.

Obisk zavetišča smo sklenili z donacijo hrane za najmlajše “zavetiščarje”, torej mladičke muc in kužkov, saj jim tovrstne kakovostne hrane primanjkuje in tako na simboličen način naš dobrodelni projekt ter uspeh ob koncu sezone podelili tudi z živalmi, ki tam čakajo na dobre ljudi, ki jim bodo nudili topel dom in ljubezen.

Odločitev, da smo del popoldneva namesto na treningu v dvorani preživeli z najšibkejšimi v naši družbi, je bila zagotovo prava. Namen obiska je bil hkrati tudi poučen- opozarjati in spodbuditi mlade na poseben odnos med človekom in živaljo in dvigniti raven kulture in spoštljivega odnosa do živali ter izboljšanje njihovega življenjskega standarda, ki je v veliki meri odvisen od ljudi.

V Moškem rokometnem klubu Krka smo sklenili, da bomo omenjeno družbeno koristno akcijo ponovili tudi med letom.