Krka

SDA sezono nadaljujejo v polfinalni skupini A

 

Ekipa starejših dečkov A je včeraj v domači dvorani Marof odigrala zadnjo četrtfinalno tekmo, kjer so gostili ekipo RD Urbanscape Loka in se veselili četrte zmage v skupini, medtem ko Ločani skupino zapuščajo s šestimi porazi. Tekma se je končala po željah Novomeščanov, bilo je 31: 25 (18:14).

Krkaši, ki so veljali za nespornega favorita, so z odliko odpravili Ločane. Oster tempo igre so diktirali skozi celotno tekmo, največjo prednost pa so si priigrali v prvi polovici prvega polčasa, ko so imeli šest zadetkov naskoka (12:6). Do polčasa so nekaj priigrane prednosti izpustili iz rok, a so bili štirje zadetki po 25. minutih igre dovolj za mirno nadaljevanje srečanja. Varovanci trenerja Iztoka Adamčiča so tudi v drugem delu prikazali več rokometnega znanja in želje po zmagi, kar jim je na koncu tudi uspelo. Ekipa RD Urbanscape Loka je morala na koncu športno priznati premoč Krki, ki je v četrtfinalni skupini A osvojila 8 točk ( 4 zmage, 2 poraza).

Statistika: Nahtigal, Škufca 2, Rataj 3, Nemanič, Zajc 2, Strmole 3, Urbas 1, Pirh, Muhič L.13, Lešnjak, Udovč 7.

Pravila polfinala:

Polfinalna skupina A: SKUPINA A (1. in 2.), in SKUPINA B (1. in 2.) – uvrščeni po odigranem četrtfinalu.

Polfinalna skupina B: SKUPINA C (1. in 2.), in SKUPINA D (1. in 2.) – uvrščeni po odigranem četrtfinalu.

MRK Krka ( 0 točk) bo v nadaljevanju igrala v polfinalni skupini A skupaj z ekipami ŠD Mokerc-Kig ( 4 točke), RK Kronos  (0 točk), ŠD Škofljica P.P. ( 4 točke).

Ekipe ( v oklepaju točke iz četrtfinala) bodo v končnico prenesle medsebojne točke in golrazliko.

Other Articles

Članska ekipa
Mladinska ekipa