Krka

SDA za gol prekratki, SDB suvereno do novega para točk

 

Ekipa starejših dečkov A je včeraj popoldne v dvorani OŠ Stopiče gostila vodilno ekipo v polfinalni skupini B, RK Sevnica in v srhljivi končnici tekmo tesno izgubila. Srečanje se je končalo s 32:33 ( 16:16).

Gledalci so lahko uživali v lepi rokometni predstavi obeh ekip, za dvig srčnega utripa pa sta tekmeca poskrbela prav v izteku srečanja. Krkaši so v prvem polčasu dobro parirali vodilni ekipi Sevnice, saj v nobenem trenutku niso dovolili, da bi se gostje rezultatsko oddaljili. Na velik odmor sta ekipi odšli pri izidu 16:16. Varovanci trenerja Iztoka Adamčiča so v nadaljevanju še uspeli držati stik z gosti, a veselje ni trajalo dolgo, saj so Sevničani prestavili v višji prestavo in po nekaj nepotrebnih napakah Krke pobegnili na pet golov prednosti ( 25:30), a so žilavi Krkaši zaostanek uspeli prepoloviti, v zadnji minuti tekme pa so se Sevničanom približali na le gol zaostanka. V ključnem trenutku za izenačenje in morebitno delitev točk pa jim je zmanjkalo nekaj športne sreče. Vodilna Sevnica je tako iz Stopič odšla z obema točkama, končni izid tekme je bil 32:33.

Za Krko so igrali: Rauh, Bek 3, Muhič R. 6, Rogelj, Muhič Ma., Zajc, Kokalj 1, Kerlec, Emeršič 10, Muhič L.8, Gros 1, Vidmar 1, Tisovec, Udovč 2.

Konec prihodnjega tedna bo ekipa SDA gostovala v dvorani Zlatorog v Celju.

===========================================================================

Do desete zmage v polfinalni skupini A pa so včeraj prišli izbranci trenerja Iztoka Adamčiča, ekipa SDB, ki je v 11. krogu gostila vrstnike iz RK Nova Gorica. Tekmo so povsem zasluženo dobili Novomeščani, ki so zadnje uvrščene Novogoričane visoko premagali 38:14 ( 19:3).

Krkaši so bili, v sicer za gledalce dokaj nezanimivi tekmi, za razred ali dva boljši nasprotnik v vseh prvinah rokometne igre. Da so Novomeščani odigrali zbrano in bili vseskozi v občutni prednosti govori podatek, da so gostje v prvem polčasu, ko je bil že znan zmagovalec, uspeli zadeti le tri krat. V drugem delu igre se Krkaši kljub prednosti niso uspavali, do izteka igralnega časa so tempo le še stopnjevali in na koncu povsem zasluženo slavili.

Za Krko so igrali: Muhič M, Nahtigal, Nemanič 3, Zajc 11, Strmole 10, Urbas 3, Pirh 2, Muhič L.2, Jereb 4, Udovč 3, Vidmar- Konda.

Naslednjo tekmo bo ekipa SDB odigrala v gosteh pri ekipi ŠD Škofljica Pekarna Pečjak.

Other Articles

Kadetska ekipa
Nekategorizirano