Krka

Včeraj popoldne so do novih točk v polfinalni skupini B prišli kadeti MRK KRKA, ki so v stopiški dvorani gostili predzadnjo uvrščeno ekipo RK Sevnica. Novomeščani so goste premagali s 28:20 ( 13:11).

Izbranci domačega trenerja Roberta Cvikla so skozi celotno tekmo imeli pod nadzorom tekmece iz Posavja. Že v uvodnih minutah igre so si priigrali štiri gole prednosti (4:0), v nadaljevanju pa niso niti enkrat pogledali v tekmečev hrbet. Sevničani so na sredini prvega polčasa resda nekajkrat izenačili, to pa je bilo tudi vse z njihove strani. Polčas so krkaši zaključili s prednostjo dveh zadetkov ( 13:11). V drugem polčasu so imeli Novomeščani vse niti igre v svojih rokah in bili vseskozi v rezultatski prednosti, gostom pa je za morebitni priključek zmanjkalo časa. Kadeti so v omenjeni skupini zabeležili skupno peto zmago, na računu imajo trenutno 11 točk ter zasedajo sredino prvenstvene lestvice.

Za Krko so igrali: Rauh, Avsec 5, Rajh 7, Filipovič 3, Majstorovič 5, Jakše 1, Nosan, Jaklič 2, Knap, Lazarevič, Srebrnjak 1, Klobučar, Kastelic 1, Luštek, Luzar 1, Gazvoda 2.

Ekipa kadetov bo v naslednjem krogu gostovala v Celju pri trenutno vodilni ekipi v polfinalni skupini B.