Krka

SDA za las zgrešili F4

Ekipa starejših dečkov A je dopoldne na Ptuju odigrala zadnjo tekmo v polfinalni skupini B. Po zmagi nad aktualnimi državnimi prvaki, ekipo RK Slovenj Gradec, s katerimi so tekmo odigrali med tednom pred domačim občinstvom, so tokrat v zelo izenačeni tekmi znova osvojili obe točki in omenjeni del tekmovanja sklenili na odličnem 2. mestu. Srečanje na Ptuju se je končalo z rezultatom 30:32 ( 16:15).

Za nastop na zaključnem turnirju za naslov državnega prvaka jim je zmanjkala zgolj točka, tako da se bodo za končno razvrstitev merili na turnirju od 5. do 8. mesta.

Gledalci so tokrat lahko že od samega začetka tekme spremljali izredno izenačeno srečanje, saj je vseskozi potekala gol za gol, bistvene prednosti si tudi do polčasa tekmeca nista uspela priigrati. Polčas so s prednostjo enega zadetka zaključili gostitelji ( 16:15), tekma pa se je tudi v nadaljevanju odvijala v zelo izenačenem duhu. V končnici so varovanci trenerja Iztoka Adamačiča izkoristili nezbranost Ptujčanov in uspeli pobegniti na dva gola prednosti, a so domačini hitro izenačili, kar je bil znova obet za dramatično končnico, kjer pa so imeli več športne sreče Novomeščani, ki so tekmo slavili z dvema zadetkoma prednosti. Končni izid je bil 30:32.

Za Krko so igrali: Rauh, Berk 1, Muhič R. 1, Rogelj, Muhič Ma., Kokalj 2, Kerlec, Emeršič 13, Muhič L. 10, Gros 1, Udovč 4.

Statistika: 14 tekem / 9 zmag / 1 neodločena izzid / 4 porazi = 19 točk

V polfinalni skupini B je Krkaš Urh Emeršič med najboljšimi strelci, na 14-ih tekmah je dosegel kar 151 golov. Čestitke !

Other Articles

Starejši dečki
Kadetska ekipa