Krka

SDB do prvih točk v četrfinalu

Z zmago starejših dečkov B se je uspešno začel uvod v pester športni konec tedna. V dvorani Marof so varovanci trenerja Iztoka Adamčiča v drugem krogu četrtfinalne skupine A gostili ekipo MRK Ljubljana in vknjižili prvo zmago v omenjeni skupini. Tekma med MRK KRKA in MRK Ljubljana se je končala z rezultatom 25:24 (14:10).

Novomeščani so z disciplinirano igro hitro povedli in držali goste na varni razdalji treh, štirih zadetkov vse do izteka prvega dela, ki se je končal po željah Krkašev, saj so na odmor odnesli štiri zadetke prednosti (14:10). V nadaljevanju srečanja so Krkaši po dveh zaporednih izključitvah gostom dovolili, da so prednost prepolovili, a so Novomeščani na pritisk Ljubljančanov odgovorili s čvrstejšo igro v obrambi in tekmecem preprečili morebiten preobrat. Potem ko so v rokah že imeli vodstvo s petimi zadetki ( 24:19), so v končnici nekoliko popustili, a kljub vsemu na koncu tesno slavili. Končni izid srečanja je bil 25:24.

Statistika: Smolič 1, Golob 1, Janežič, Butala 3, Zorman 2, Butans 4, Kaplan 6, Bartolj, Nemanič, Gabrič, Ščuka 8, Blažič.

Naslednja tekma ekipo SDB čaka že v soboto, ko gostujejo v Kopru.

Other Articles

Starejši dečki
Članska ekipa