Krka

SDB v zadnjih štirinajstih dneh dvakrat premagali Črnomaljce

Ekipa starejših dečkov B je v dvorani Marof odigrala zaostalo tekmo 1. kroga v polfinalni skupini D, njihov nasprotnik je bila ekipa RK Črnomelj, ki se iz dolenjske prestolnice vrača praznih rok. Varovanci trenerja Iztoka Adamčiča so bili že na drugi tekmi v omenjeni skupini boljši od Črnomaljcev, tokrat so slavili s 31:29 ( 18:18).

Močno okrnjena ekipa Črnomaljcev je tokrat močno popravila vtis izpred dobrega tedna dni, ko je v svoji dvorani gostila Krkaše, ki so bili takrat s 21:40 za razred boljši nasprotnik. Danes so se morali Novomeščani za tretjo zaporedno zmago precej bolj potruditi, saj so gostje tempu igre v prvem polčasu sledili, večje prednosti pa na odmor ni odnesla nobena ekipa. V drugem delu srečanja so Krkaši po nekaj neizdelanih napadih in izgubljenih žogah dopustili, da so se gostje približali in povedli s tremi zadetki ( 24:27). Trener Adamčič je z minuto odmora fantom podal nekaj novih navodil, ki pa so v nadaljevanju obrodili sadove, saj so Krkaši s kolektivno igro in boljšim pristopom tekmo na koncu dobili s 31:29.

Statistika: Pust, Rajh 1, Krašovec 5, Medle, Škufca 4, Muhič, Đukić, Reba 9, Zorman 4, Gros 5, Movern, Pirh 3, Pavlin.

Ekipa SDB bo v maju odigrala še zadnjo tekmo v polfinalni skupini B. V štajerski prestolnici morajo Krkaši pokazati odločno igro, saj bi ob ugodnem rezultatu v gosteh ohranili prvo mesto v skupini.

Other Articles

Članska ekipa
Članska ekipa