Krka

Vinarji boljši od farmacevtov

V dvorani ŠIC Ljutomer se je drevi odvijal 4. krog končnice v ligi NLB za obstanek, kjer so rokometaši MRK KRKA gostovali pri ekipi RK Jeruzalem Ormož. Četrte zaporedne zmage v nadaljevanju sezone 2018/19 so se veselili vinarji, medtem ko je Krka v tem delu tekmovanja doživela prvi poraz. Tekma se je končala z rezultatom 32:29 ( 17:14).

Trener Krkašev Robert Cvikl tokrat v postavi ni imel najbolj izkušenih Jerneja Papeža, Davida Didiviča in vratarja Aleksandra Tomića, saj se je tokrat odločil, da bo priložnost ponudil mladim igralcem, ki si prepotrebne izkušnje šele nabirajo. Prvič je danes za člansko izbrano vrsto zaigral tudi mladi Jernej Avsec, ki je navdušil z dobro igro na desnem krilu in vknjižil prve tri zadetke.

Krkaši so sicer tekmo začeli v krču, gostitelji pa so oster tempo igre narekovali že od samega začetka tekme. Najvišjo prednost so si Ormožani priigrali v 23. minuti prvega polčasa ( 14:9), zaostanek pa so Krkaši do polčasa nekoliko omilili in na velik odmor odšli s tremi zadetki minusa ( 17:14).

V nadaljevanju srečanja so Novomeščani po slabši predstavi v prvem delu zaigrali bolje, do izenačenega rezultata 19:19 jih je v 37. minuti popeljal Tilen Kukman, a je bilo to tudi edino izenačenje na tekmi, saj so Ormožani po nekaj napakah Krke tekmo znova speljali na svoj mlin. Tudi v končnici so gostitelji odigrali mirno in strpno, Novomeščane pa držali na varni razdalji treh, štirih zadetkov, ter tekmo brez težav na krilih bučne podpore s tribun pripeljali h koncu.

Izjave po tekmi:

Gregor Ocvirk, RK Jeruzalem Ormož: » Za nas je bila zmaga zelo pomembna, saj smo s i praktično že zagotovili mesto za obstanek. Tekma je bila težka, na koncu pa poštena in zaslužena zmaga v našo korist. Pred nami je še šest tekem, sicer se je danes poškodoval Rok Žuran, a imamo motivacije za zaključek prvenstva še dovolj in gremo naprej tekmo po tekmo«.

Robert Cvikl, MRK KRKA: »Ni skrivnost, v Krki se bo v prihodnje zgodilo nekaj sprememb. Nekateri igralci imajo že pogodbe z drugimi klubi za naslednjo sezono in na nas je, da ekipo zgradimo na novo. Ta čas, ki ga imamo v končnici za obstanek je ta, da damo priložnost mladim fantom, igralcem iz mladinskega pogona, da se kalijo. Kljub napakam, ki so jih danes naredili upam, da se bodo iz tega tudi kaj naučili in kdo bo tisti, ki bo lahko »zlezel« na površje in dolgoročno nadomestil igralce, ki so bili  nosilci igre in s katerimi je igra drugačna. Če jim ne damo priložnosti sedaj, ne moremo vedeti, ali so sposobni igrat. Krka, kot veste, veliko vlaga v mlade, z njimi se dela dobro in ne vidim razloga, da mlade, domače igralce preprosto puščamo pred vrati članske lige«.

Statistika:

RK Jeruzalem: Šoštarič 2, Ocvirk 7, Čudič 3, Žuran 2, Hebar G.1, Hebar M. 4, Šulek, Kocbek, Balent, Niedorfer 1, Kosi 5, Munda, Mesarič 2, Bogadi 4, Cigler 1, Zidarič.

MRK KRKA: Pavlin, Brajer, Rašo L.8, Bevec 1, Avsec 3, Okleščen 6, Pršina, Irman 1, Jakše 2, Klemenčič 1, Plut, Rašo D.1, Batagelj 1, Kukman 3, Matko 1, Florjančič 1.

Sedemmetrovke: Ormož 2 (2), KRKA 4 (3).

Izključitve: Ormož 10. min; KRKA 4. min.

Že čez dober teden dni Krkaše čaka nova tekma, v dvorani Marof se obeta prvi derbi končnice. V soboto, 27. aprila, namreč v Novo mesto prihaja ekipa RK Trimo Trebnje.

Other Articles

Starejši dečki
Članska ekipa