Krka

SDB z lahkoto ugnali Kronos in še utrdili vodstvo

 

V dvorani Marof so športno rokometno soboto s tekmo 8. kroga v polfinalni skupini A z zmago začeli starejši dečki B, ki so gostili ekipo RK Kronos. Sedmo zaporedno zmago v omenjeni skupini so zanesljivo vknjižili varovanci trenerja Iztoka Adamčiča, ki so brez težav osvojili obe točki. Tekma se je končala z rezultatom 33:19 ( 17:12).

Novomeščani so tekmo začeli izredno samozavestno in z delnim izidom 3:0 gostom nakazali, da si drugega kot zmage niti ne želijo. Z odlično igro v obrambi in napadu so ves čas diktirali tempo, ki pa mu gostje niso bili kos. Krkaši so tako zmago zakoličili že v prvem delu tekme, ko so ob polčasu imeli šest zadetkov prednosti. Nadaljevanje srečanja je znova povsem pripadlo Novomeščanom, ki so kljub občutni prednosti nadaljevali z disciplinirano igro in povsem zasluženo na račun vpisali nov par točk. Najučinkovitejši pri Krki je bil Luka Muhič z desetimi zadetki.

Za Krko so igrali: Muhič Ma., Nahtigal, Škufca 5, Zajc 5, Urbas, Pirh, Muhič L.10, Lešnjak, Jereb 7, Udovč 5, Vidmar- Konda 1.

Ekipa SDB tudi po današnji tekmi še naprej ostaja vodilno moštvo v polfinalni skupini A, v naslednjem krogu pa gostijo ekipo MARK Olimpija.

Other Articles

Članska ekipaIzjave
Kadetska ekipa