Krka

Sezona 2019/20 zaključena

Pojav pandemije koronavirusa je ohromil svetovno dogajanje. Zaradi nje so bila pred dvema tednoma prekinjena tudi vsa tekmovanja pod okriljem Rokometne zveze Slovenije, med njimi tudi tekmovanje najboljših slovenskih moških klubov.

Na izredni seji združenja klubov lige NLB, ki je potekala včeraj popoldne, so predstavniki vseh 12 klubov soglasno sklenili, da se sezona 2019/20 predčasno zaključi in da kot končna razvrstitev obvelja lestvica Lige NLB, sestavljena iz registriranih rezultatov tekem do 26. marca. s tem pa je članska ekipa MRK KRKA sezono sklenila na 7. mestu prvenstvene lestvice.

” ” ” “Rezultatsko smo v zlati sredini in smo lahko zadovoljni glede na to, da je bilo v ekipi veliko sprememb in da se je močno pomladila. Stopnjevali smo pripravljenost in uspešnost igre, tudi rezultatsko smo se dvignili. Delovala je ekipna kemija in povezanost. Žal mi je za tekmovanje v pokalu, saj mislim, da bi se visoko uvrstili.  Osebno me je zelo zanimalo in sem tudi vlagal veliko truda in znanja v razvoj v napredek mladih igralcev, ki so se pridružili in okusili igranje v prvi ligi. Osebno menim, da so eni takoj zelo napredovali, eni pa rabijo daljši čas prilagoditve, sem pa prepričan, da so vsi zelo dobra naložba za prihodnost. Zavedati se moramo, da je zelo težak prestop iz mladinske v člansko kategorijo in veliko igralcev je ki tega niso sposobni. Je pa zelo velika odgovornost na posamezniku, kaj bi rad dosegel in napredoval in da se z njim pokrivajo tudi klubske ambicije. Trenutna situacija ni rožnata. Igralcem smo dali navodila individualne vadbe in tudi tukaj se bo videlo, kdo ima dober odnos do dela in željo po napredku. V nadaljevanju čakamo še na navodila vodstva kluba, s tem pa tudi naše aktivnostije o predčasnem zaključku sezone povedal trener članske ekipe Roman Zarabec.

Na izredni seji so klubi med drugim razpravljali tudi o tekmovalnem sistemu po prekinitvi tekmovanja. Z dvotretjinsko večino so potrdili sklep, ki bo stopil v veljavo, v kolikor se bodo z njim strinjali predstavniki združenja 1. B državne rokometne lige. Ta predvideva, da bi se nova sezona Lige NLB začela s 14 klubi in sicer z vsemi, ki so v njej tekmovali v sezoni 2019/20 ter najboljšima ekipama 1. B DRL v sezoni 2019/20. Na koncu sezone bi zadnjeuvrščeni zasedbi neposredno izpadli v nižji rang tekmovanja, enajsto- in dvanajstouvrščeno moštvo pa bi igralo dodatne kvalifikacije za obstanek z najboljšima ekipama 1. B DRL.

Predsedstvo Lige NLB bo v prihodnjih dneh predlog tudi uradno predstavilo združenju 1. B DRL, po njegovem odgovoru pa bodo klubi Lige NLB znova sklicani na sejo.

 

 

Other Articles

Članska ekipa
Članska ekipaLiga NLB