Krka

Trenažni in tekmovalni proces ustavila pandemija koronavirusa

Koronavirus ni zarezal samo v vsakdanje življenje ljudi, ampak tudi v šport. Iz Rokometne zveze Slovenije so zaradi širjenja koronavirusa odpovedali vsa tekmovanja pod njenim okriljem. Poraja pa se tudi vprašanje, če se bo sezona v ligi NLB sploh nadaljevala.

Kljub temu, da športne dvorane do nadaljnjega ostajajo zaprte in da se je trenažni in tekmovalni proces tako rekoč ustavil, pa se je vodstvo kluba MRK KRKA odločilo, da se z namenom ohranjanja fizične kondicije rokometašem pripravi individualni program.

»Vsi smo še v nekem tihem šoku zaradi prekinitve tekmovanj zaradi virusa. Upamo, da se bomo v doglednem času vrnili tja kamor si želimo in spadamo. Trenutno so ustavljene vse aktivnosti, igralci so dobili program individualnih aktivnosti, ki je sestavljen predvsem na ohranjevanju fizične in kondicijske moči in jih bodo začeli izvajati z jutrišnjim dnem. Vsi se zavedamo, da bo konec te agonije in takrat bo bilo treba pokazat vse svoje znanje in moč. Želimo si, da bi nadaljevali uspešno, saj smo konkurenčni v pokalu in prvenstvu. Apeliral bi na zvezo, da naj bo strpna in naj ne hiti s končnimi odločitvami, saj bo še dosti časa za igranje in končanje prvenstva«, v luči trenutnih razmer razmišlja trener Roman Zarabec.

Izpostavil je še, da so vsi igralci pod okriljem MRK KRKA s strani vodstva kluba dobili jasna in konkretna navodila v smislu zajezitve širjenja koronavirusa. Veseli pa podatek, da”  trenutno v klubu ne beležimo nikogar, ki bi zbolel ali kazal znake za boleznijo”, je še poudaril Zarabec.

Podobna pravila glede ohranjanja fizične aktivnosti so s strani trenerjev dobili tudi vsi igralci mlajših selekcij.

 

Other Articles

Članska ekipaKadetska ekipaMladinska ekipaMlajši dečkiStarejši dečki
Članska ekipa
Sezona 2019/20 zaključena