Krka

V novomeški dvorani Marof sta bili popoldne odigrani tekmi 4. kroga v skupini CENTER II, kjer sta ekipi starejših dečkov A in B gostili RK Grosuplje. Obe ekipi sta se po krajšem premoru odlično zoperstavili nasprotniku in si na račun vpisali novi zmagi.

Ekipa SDB je v derbiju kroga odigrala srečanje s  kakovostnim nasprotnikom in kljub izenačeni tekmi na koncu izkoristila daljšo klop, prednost domačega terena in znanje. Ob polčasu so Krkaši vodili za dva zadetka (14:12), prednost pa ohranjali tudi v nadaljevanju, kjer so se po besedah trenerja Iztoka Adamčiča fantje zelo trudili in na koncu zasluženo slavili drugo zmago v sezoni. Končni rezultat srečanja je bil 28:24 v korist rokometašev Krke.

SDB: MRK KRKA– RK Grosuplje 28:24 (14:12)

Statistika: Rangus, Kavač E. 4, Peterlin 10, Cimermančič, Resnik 7, Fifolt 1, Tratar 2, Serafimov 3, Karabanjević, Grden, Horvat, Predalič, Ambrožič, Pust 1.

Po zmagi SDB nad Grosupeljčani so do novih točk prišli tudi starejši dečki A. V izredno izenačeni tekmi so po nekaj napakah slavili Novomeščani, ki so tekmeca premagali s 33: 30 ( 15:14).

Tekma je bila vseskozi izredno napeta, a so Krkaši ohranjali vodstvo od prve do zadnje minute, največjo prednost treh zadetkov pa so si priigrali ob koncu prvega polčasa. Varovanci trenerja Iztoka Adamčiča gostom kljub nekaj tehničnim napakam, ki so jih storili v drugem delu, niso dovolili, da bi prihajali do lahkih strelov. Svojo premoč in kakovost so izkoristili v sami končnici tekme, ko so s skoncentrirano igro uspeli zadržati prednost treh zadetkov in sprav tako razliko na koncu tudi zmagali. Končni rezultat tekme je bil 33:30, ekipa SDA pa je v tej sezoni slavila svojo tretjo zmago in je s šestimi točkami na odličnem 2. mestu v skupini CENTER II.

Trener Adamčič je bil nad igro svojih varovancev zadovoljen, saj so po premoru znova odigrali dve kakovostni tekmi z močnim nasprotnikom. Kot je poudaril, bo potrebno še nekaj več narediti v fazi obrambe, kar se je pokazalo prav na današnjih tekmah.

SDA: MRK KRKA – RK Grosuplje 33:30 ( 15:14)

Statistika: Kastelec, Pust 5, Lukše, Butala 6, Cesar, Zajc 2, Progar 4, Kaplan 7, Kastelic 1, Bartolj, Kovač, Peterlin 8.