Krka

Starejši dečki B osvojili naslov državnih podprvakov

V Velenju se je danes zaključila izjemno uspešna sezona za ekipo starejših dečkov B, ki so včeraj v polfinalni tekmi premagali gostitelje turnirja, ekipo RK Gorenje Velenje, v dananji finalni tekmi pa bili blizu izjemnemu uspehu, a so na koncu varovanci trenerja Iztoka Adamčiča žal morali priznati premoč ekipi ŠD Mokerc Ig in tako sezono sklenili na odličnem 2. mestu v državi.

Iztok Adamčič, trener SDB: »Turnir je bil za nas zelo uspešen, saj smo se ekipi Mokerca, ki so zadnja tri leta državni prvaki, zelo približali. Tekma je bila na zelo visokem nivoju, kjer so odločale malenkosti. Prvi polčas je minil v izenačenem duhu, v drugem polčasu pa smo v 35. minuti z igralcem več prejeli dva zadetka, kar so Ižanci izkoristili in se rezultatsko odlepili, mi pa se v danih razmerah nismo več uspeli pobrati. Vsem fantom čestitam za prikazano, staršem, ki so v velikem številu podpirali igralce v Velenju pa vse pohvale«.

 

Razpored tekem:

Sobota, 2.6.

RK Gorenje – MRK KRKA  19 : 26 (7:12)

Muhič Ma., Nahtigal, Škufca 2, Nemanič, Zajc 3, Gros 3, Strmole 2, Urbas, Pirh, Muhič L. 8, Lešnajk, Jereb 1, Udovč 5, Vidmar Konda 2.

RK Metlika – ŠD Mokerc- Ig  20 : 28 (9:14)

Nedelja, 3.6.

RK Gorenje – RK Metlika  27 : 20 (11:11)

MRK KRKA – ŠD Mokerc- Ig  22 : 26 (12:13)

Muhič Ma., Nahtigal, Škufca, Nemanič, Zajc 3, Gros, Strmole 4, Urbas, Pirh, Muhič L. 9, Lešnjak , Jereb 2, Udovč 4, Vidmar Konda.

Končni vrstni red turnirja:

  1. mesto: ŠD Mokerc- Ig
  2. mesto: MRK KRKA
  3. mesto: RK Gorenje Velenje
  4. mesto: RK Metlika

Uspeh starejših dečkov B, ki so osvojili naslov državnih podprvakov so v letošnji sezoni s tretjim mestom dopolnili še mlajši dečki A, starejši dečki A so zasedli končno 5. mesto, medtem ko je mladinska ekipa v 1. mladinski ligi sezono sklenila na 7. mestu. Ekipa mlajših dečkov B je letošnjo sezono končala na 9. mestu, kadeti pa so zasedli skupno 11. mesto v državi.

Other Articles

Članska ekipa
Članska ekipa