Krka

Starejši dečki iz Ribnice praznih rok

V dvorani ŠRC Ribnica sta bili dopoldne odigrani tekmi starejših dečkov A in B. Slednji so v skupni CENTER II vknjižili drugi poraz, z rezultatom 30:24 je bila boljša ekipa gostiteljica, RD Riko Ribnica, ki v omenjeni skupini ostaja vodilna ekipa. Oslabljeni Novomeščani tekme niso začeli po svojih željah. Gostitelji so njihovo nezbranost in posledično napake izkoristili in hitro prevzeli pobudo ter vodstvo, saj so Krkaši po 25.minutah prvega dela igre zaostajali za šest zadetkov (16:10). V nadaljevanju srečanja so sicer prikazali boljšo igro, a razpoloženih Ribničanov niso mogli zaustaviti. Za preobrat jim je v končnici zmanjkalo nekaj športne sreče, tekma se je končala z rezultatom 30:24.

Krkaši bodo vtis skušali popraviti na naslednji tekmi, ko bodo v domači dvorani gostili ekipo RK SVIŠ iz Ivančne Gorice.

SDB- RD Riko Ribnica: MRK KRKA 30:24 ( 16:10)

Statistika: Rangus, Kovač E. 10, Kovač G.1, Peterlin 6, Cimermančič , Resnik 3, Fifolt 3, Tratar 1, Serafimov.

Prvi poraz v letošnji sezoni so zabeležili tudi starejši dečki A, ki so odigrali tretjo tekmo. Po dveh zaporednih zmagah so tokrat varovanci trenerja Iztoka Adamčiča v 5. krogu skupine CENTER II s 29:20 (14:6) klonili proti vodilni ekipi Ribnice.

Tekmo so odločneje začeli domačini, Krkaši pa so v tekmo vstopili v krču in v 11. minuti zaostajali že za 6 zadetkov ( 7:1), zaostanaka pa do polčasa niso uspeli nadoknaditi. Ribničani so do polčasa še povečali prednost, ter tempo igre narekovali tudi v drugem delu, kjer pa so Novomeščani delovali povsem nemočni, za kakršen koli preobrat pa zavoljo slabe obrambe in realizacije ni bilo možnosti.

Ekipa starejših dečkov A  po današnji tekmi še vedno ohranja dobro izhodišče na prvenstveni lestvici- v skupini CENTER II so s trenutno dvema zmagama in porazom na 3. mestu.

V prihodnjem krogu bodo doma odigrali tekmo proti ivanški ekipi SVIŠ.

Other Articles

Kadetska ekipa
Mladinska ekipa