Krka

Ekipa kadetov je včeraj popoldne gostovala v Sevnici in v 5. krogu kvalifikacijske skupine D gladko, s 32:28 (21:13) premagala gostitelja, ekipo RK Sevnica.

Novomeščani so tako zabeležili četrto zaporedno zmago in so po petih odigranih tekmah na odličnem 2. mestu omenjene skupine.

Tekmo sta v sevniški dvorani sicer dobro odprli obe ekipi, nato pa so Novomeščani prikazali odločen odpor in v 10. minuti še povedli za pet zadetkov ( 3:8), tempo igre pa stopnjevali vse do odmora, na katerega so odšli pri +8.  Bojazni, da zmaga ne bi ostala v rokah Krkašev tudi v drugem polčasu ni bilo, saj so varovanci trenerja Roberta Cvikla več kot dokazali, da imajo več znanja, krasil jih je ekipni duh ter borbenost, ki se jim je na koncu tudi obrestovala z zanesljivo zmago.

Statistika: Drnovšek, Smolič 4, Derganc 6, Golob 1, Janežič, Gros 1, Kaplan 3, Pirh 10, Bartolj, Pavlin 1, Ščuka 4, Blažič 2.

Kadete že v soboto čaka nova tekma, ko se bodo na derbiju kroga doma pomerili s trenutno vodilno ekipo RK Slovenj Gradec 2011.