Krka

 Starejši dečki navdušili na uvodnih tekmah četrtfinala

Po dobrem mesecu dni premora je ekipa starejših dečkov B odigrala uvodno tekmo v četrtfinalni skupini A. Krkaši so gostili ekipo RD KOPER ( ekipa B) in si na račun vpisali prvi par točk. Tekma se je v dvorani Marof zaključila po željah Novomeščanov, bilo je 37:28 ( 18:11).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Obiskovalci so slahko uživali v borbeni predstavi obeh ekip, ki je na koncu postregla z velikim števiom zadetkov in zmago domače ekipe, kjer je imel trener Dejan Vujič lepo število razpoloženih igralcev. Vse do 19. minute prvega dela je bilo srečanje dokaj izenačeno, potem pa so več znanja in borbenosti prikazali rokometaši Krke, ki so ob polasu vodili za sedem golov, prednost pa v drugem delu igre le še povečevali in na koncu zasluženo premagali nasprotnika. Končni rezultat tekme je bil 37:28.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Statistika: Burgar, Ščuka 2, Štangelj 1, Teraš, Strašek 5, Škrbe, Kastelic 6, Horvat 14, Blažič 3, Predalič, Ambrožič 6.

Poleg Krke in Kopra v omenjeni skupini sodelujeta še še ekipi ŠD Mokerc-Kig in MRK Ljubljana, krkaši pa bodo v naslednjem krogu doma gostili MRK Ljubljana.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uvodno tekmo četrtfinalne skupine B je odigrala tudi ekipa starejših dečkov A, ki je pred domačim občinstvom gostila ekipo DRŠ Sebastjana Soviča. Rokometaši Krke so suvereno dosegli prvo zmago, saj so tekmeca premagali s 32:23 (19:13).

Igra Novomeščanov je bila všečna in bolj prepričljiva od gostov, ki so v prvem delu že zaostajali za šest golov (19:13), krkaši pa so s hitrim tempom igre nadgradili tudi drugi polčas ter se na koncu veselili obeh točk. Trener Vujić je bil na koncu s prikazanim lahko zadovoljen, kljub zmagi pa je v igri zagotovo še nekaj rezerv.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Statistika: Krbanjević 1, Rangus, Kovač E.8, Kovač G. 2, Petrlin 2, Cimermančič 3, Resnik 9, Fifolt 2, Tratar 5, Serafimov, Staršek, Horvat, Ambrožič.

Krkaši bodo v omenjeni skupini odigrali še tekme z ekipami RD KOPER in RK Trimo Trebnje, kamor odhajajo v naslednjem krogu.

 

Other Articles

Kadetska ekipa
Kadeti s Ptuja z zanesljivo zmago
Mladinska ekipa