Krka

Ekipa starejših dečkov A je v dvorani Marof odigrala pomembno tekmo v četrt finalni skupini B, kjer je v zadnjem, 6. Krogu gostila ekipo RD Koper. Novomeščani so Koprčane sicer premagali s 30:28 (14:9), a bi morali za napredovanje v polfinale na koncu zmagati za 5 ali več zadetkov.

 

 

 

 

 

 

 

 

Izjemno zanimiv dvoboj si je v dvorani Marof ogledalo veliko število obiskovalcev, ki so lahko uživali v pravem derbiju, ki so ga na koncu dobili krkaši, a s končnim izplenom niso bili zadovoljni, saj se po končanih nastopih v četrt finalni skupini, v boj za odličja podajata prvo in drugouvrščeni ekipi iz skupine B-  ekipa Kopra in Ribnice.

 

 

 

 

 

 

 

 

Čeprav so Novomeščani tokrat prikazali izjemno borbeno igro in vodili od prve do zadnje minute, so v klkjučnih trenutkih zapravili nekaj pomebnih žog, na koncu pa so se zmage veselili gostje iz Kopra. Trener Iztok Adamčič je bil po koncu tekme sicer razočaran, a je fante kljub temu pohvalil za borbeno igro. “ Res so se borili po svojih močeh, imeli smo že rezultat, a je v športu tako, da je potrebno biti zbran do konca. Vseeno fantom čestitam za prikazano”. Misli je po tekmi sklenil tudi igralec Bine Zajc, ki je izpostavil predvsem slabo igro v gosteh pri Kopru in neodločen rezultat v Sevnici, saj sta bili ti dve tekmi ključni za to, da se ekipa ni uspela uvrstiti v polfinalni del. “Sem razočaran, to pa je tudi ena izkušnja več, da se bomo naslednjič bolj potrudili”.

 

 

 

 

 

 

 

 

Statistika: Kastelec 2, Pust 5, Kanc 1, Lukše, Butala 2, Cesar, Zajc 6, Progar 2, Kaplan 9, Kastelic, Bartolj, Rangus, Peterlin 3.

V četrt finalni skupini B, v kateri je nastopala ekipa starejših dečkov A so se med najboljšo deseterico strelcev uvrstili kar štirje igralci Krke- Gašper Kaplan, Jan Pust, Gašper Kanc in Tjaž Butala.