Krka

Ekipa starejših dečkov A je včeraj popoldne v 4. krogu četrt finalne skupine B gostovala v Sevnici in si po izjemno razburljivi končnici in na koncu iztržila remi. Tekma se je končala s 26:26 (11:14).

Novomeščani so bili v prvem delu tekme boljši od nasprotnika, ob koncu prvega dela so si po odlični igri priigrali tri gole prednosti (11:14). Varovanci trenerja Iztoka Adamčiča so tudi na začetku drugega dela še bili v prednosti, vodstvo iz prvega dela so še povečali, a so v prelomnih trenutkih, pred vstopom v zaključek tekme naredili nekaj napak, kar so Sevničani izkoristili in zaostanek prepolovili. V 46. minuti je bila tekma še povsem odprta, krkaši so imeli štiri gole prednosti, v samem zaključku tekme pa so se domačini povsem približali in izenačili na 25:25. Novomeščanom je za zmago zmanjkalo nekaj športne sreče, na koncu sta si tekmeca točki razdelila, bilo je 26:26.

Statistika: Kastelec, Pust 7, Kanc 4, Lukše, Butala 1, Cesar, Zajc 3, Progar, 4, Kaplan 4, Kastelic 3, Bartolj, Rangus, Kovač, Peterlin.

Ekipo SDA že jutri čaka nova pomembna preizkušnja. V domači dvorani bodo popoldne gostili ekipo RD Koper, ki pa jo morajo premagati za šest zadetkov ali več, če se želijo uvrstiti v polfinalni del tekmovanja, ki si ga po kakovosti tudi zaslužijo.