Krka

Varovanci trenerja Mirka Skoka so drevi pred domačimi gledalci, ki se jih je v novomeški dvorani Marof znova zbralo lepo število, na uvodni tekmi državnega prvenstva osvojili točko proti Riko Ribnici. Tekma se je končala s 27:27 ( 11:14).

Gostje, ki imajo v letošnji sezoni po besedah trenerja Siniše Markote močno spremenjeno in pomlajeno ekipo, so tekmo začeli z vodstvom 3:0, Novomeščani pa so jim odgovorili s štirim zaporednimi goli. S podobno mero, le da s tremi goli po vrsti, so jim vrnili Ribničani, nato pa se je tekma nekoliko umirila. Suhorobarji so vodili z dvema ali tremi goli in držala vajeti igre v svojih rokah.

V 32. minuti so pobegnili na +4 (15:11), a se Krkaši niso predali. V 40. minuti so zaostanek prepolovili, dve minuti kasneje pa izenačili na 18:18. Gosti so štiri minute kasneje spet vodili z dvema goloma prednosti (21:19), v 48. minuti je bilo spet izenačeno.

Riko Ribnica je zadnjih desetih minutah spet povedla s tremi goli prednosti, Krka pa je našla odgovor in izid v 55. minuti izenačila na 24:24. Po 26:26 v 59. minuti je prvi minuto odmora vzel gostujoči trener Siniša Markota, po njej so njegovi varovanci prek Tilna Strmljana povedli, takoj pa je “time out” klical domači strateg Mirko Skoko. Ta je njegovi ekipi koristil, saj je David Didovič postavil končnih 27:27.

Krka bo danes teden gostovala v Velenju pri Gorenju, Ribničani pa bodo dan prej doma gostili Dobovo.

Izjave po tekmi:

Trener Krke, Mirko Skoko: » Ponosen sem na fante, mislim, da je delitev točk najbolj poštena. Ribnica je vodila skozi celo tekmo, prikazali so lep rokomet in jim ob tej priliki čestitam. Naši fantje so danes leteli na glavo, se borili čez celo tekmo, čeprav sem bil malo skeptičen in v strahu, da jih bo sredina tekma uspavala, a so na krilih fenomenalne publike naredili izvrsten rezultat. Moram povedati, da smo danes igrali brez Papeža, pa tudi Okleščen je igral poškodovan, tako da moram biti res ponosen na vse, kar so fantje dali na današnji tekmi. Verjamem, da smo s prikazanim nagnali strah v kosti marsikateremu nasprotniku«.

Trener Ribnice, Siniša Markota: » Mislim, da smo bili mi bližje zmagi. Nimam česa zamerit igralcem, borili smo se, se pa resnično pozna, da smo mlada ekipa, saj je v naših vrstah kar nekaj novih obrazov. Krka je ekipa, ki deluje kompaktno, saj fantje skupaj igrajo že zadnja štiri leta, kar se pozna tudi v njihovi igri. Čestital bi domačinom na fer igri, mislim, da je bila tekma tista prava, prvenstvena, z veliko dobrimi akcijami. Torej tekma, ki jo v današnjem svetu nudi sodoben rokomet. Vesel sem, da se je v Novo mesto po nekaj letih vrnila tudi publika in lepo je bilo videti spet skoraj polno dvorano Marof«.

Igralec Krke, Grega Okleščen: » Delitev točk je po mojem mnenju glede na videno zaslužena, čeprav smo si mi bolj zaslužili zmago. V prvem delu smo naredili preveč napak, kar smo v drugem polčasu popravili, se zbrali in na krilih publike prvo ujeli Ribničane, na koncu pa imeli celo napad za zmago, a smo ključno žogo za zmago izgubili. Točka je za nas zelo velika in gremo s ponosom naprej«.

Statistika:
MRK Krka: Pavlin, L. Rašo 7 (3), Bevec, Didovič 5, Okleščen 4, Pršina 5, Tomić, Irman 2, Jakše 2, Klemenčič, D. Rašo, Batagelj, Kukman 2, Windischer, Florjančič.


RD Riko Ribnica: Bojić, Strmljan 6 (3), Horvat 2, Vujačić 1, Glavan, Žagar 2, Knavs 5 (2), Pahulje, Lešek 4, B. Nosan 2, Pucelj 2, Tomšič 1, M. Nosan, Setnikar 2, Gornik.
Sedemmetrovke: Krka 3 (3), Riko Ribnica 5 (5).
Izključitve: Krka 10, Riko Ribnica 2 minuti.
Rdeč karton: /.