Krka

Mladinska ekipa je sinoči v dvorani Stopiče odigrala deveto tekmo v 1. državni mladinski ligi. Novomeščani so na derbiju kroga gostili ekipo RK Celje Pivovarna Laško in v napetem ter izenačenem obračunu na koncu tekmo tesno izgubili s 31:32 (18:16).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Novomeščani so tekmo začeli dobro in bili v vodstvu praktično cel prvi polčas, ki so ga zaključili z dvema goloma prednosti. V drugem delu so Celjani zaigrali bolje v obrambi, v ključnih trenutkih pa so bili krkaši nezbrani, a je potrebno poudariti, da so se proti fizično močnejši ekipi dobro borili. Nekaj igralcev je igro kljub poškodbam, manjkali pa so tudi trije ključni igralci. Končni rezultat tekme je bil 31:32.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Statistika: Rauh, Muhič, Muhič (5 obramb), Muhič 10 (3), Škrinjar 3, Golob, Ščuka, Derganc, Zajc 7 (2), Smolič, Strmole 2, Kaplan, Emeršič 8 (1), Pirh, Jereb 1, Pavlin.

Varovance trenerja Sama Juga v decembru čakata še dve težki tekmi; v naslednjem krogu gostujejo pri vodilni Škofljici, zadnjo letošnjo tekmo pa bodo odigrali doma proti ekipi Gorenja iz Velenja.