Krka

Tesen poraz mladincev v Veliki Nedelji

Mladinska ekipa MRK KRKA je v gosteh pri RK Jeruzalem Ormož odigrala 15. krog v 1. mladinski ligi in doživela tesen poraz. V dvorani OŠ Velika Nedelja je bilo 25:24 ( 13:13).

Tekmo, ki jo je tokrat izjemoma vodil članski trener Mirko Skoko, so Novomeščani odigrali toplo-hladno in se z gostitelji izmenjavali v vodstvu vse do 18. minute, ko so Krkaši prvič povedli za dva zadetka (8:10), a idej v napadu za mirnejše nadaljevanje ni bilo. Vinarji so po številnih napakah Krkašev zaostanek hitro nadoknadili, na odmor pa sta ekipi odšli poravnani pri izidu 13:13. Novomeščani tudi v nadaljevanju niso delovali zbrano, velik padec v igri pa so si privoščili v zaključku tekmo, saj so jih domačini z delnim izzidom 5-0 povsem »paralizirali«. Krkaši so dolgo iskali možnost za preobrat, a so v napadu naredili preveč napak in zgrešili nekaj stoodstotnih priložnosti, da bi se približali Ormožanom, ki so na koncu slavili s 25:24.

Po tekmi je nekaj misli strnil Jaka Plut, ki se je ekipi pridružil po skoraj letu dni odsotnosti zaradi poškodbe: »Občutek, da stojiš na igrišču in se s soigralci boriš za dve točki, je res dober. Skozi celotno tekmo smo se z nasprotno ekipo iz Ormoža lovili gol za gol, saj smo bili predvsem v obrambi premalo čvrsti, zato nam je na koncu manjkal le en gol, da bi slavili zmago. Dober občutek, vendar s porazom z nekaj grenkega priokusa za to nedeljsko tekmo«.

Statistika: Pavlin, Avsec 1, Novak 1, Rauh, Jaklič, Klemenčič 4, Plut 3, Srebrnjak, Batagelj 3, Jakše, Majstorovič 1, Bačar, Kukman 6, Windischer 4, Menger 1.

Mladinci imajo po štirinajstih odigranih tekmah na računu 18 točk ( 9 zmag in 5 porazov), z ekipo RD Urbanscape Loka pa si trenutno delijo četrto mesto na prvenstveni lestvici. Po tri tedenskem premoru bodo varovanci trenerja Sama Juga gostovali v Ivančni Gorici, še pred tem pa bodo v zaostali tekmi gostili ekipo RK Trimo Trebnje.

Other Articles

Članska ekipa
Članska ekipa