Krka

Tesna zmaga Krke dovolj za ohranitev 3. mesta

V dvorani Marof so mladinci MRK KRKA v 1. mladinski ligi v 20. krogu gostili desetouvrščeno ekipo RD LL Grosist Slovan in zabeležili novo zmago. Novomeščani so bili s 34:31 ( 20:18) boljši od varovancev trenerja Boštjana Ficka, ki so vknjižili 14 poraz v sezoni.

Gledalci v novomeški dvorani Marof so bili tudi tokrat priča izredno dobri rokometni predstavi, kjer so Krkaši z dinamično in agresivno igro od 7. minute prvega dela, ko je bil rezultat še poravnan na 7:7 prevzeli pobudo in do polčasa odigrali po željah trenerja Sama Juga, ki je imel  na parketu izredno razpoložene igralce. Na odmor so Novomeščani odšli s prednostjo dveh zadetkov ( 20:18), v nadaljevanju srečanja pa so z odlično igro v obrambi v 49. minuti prišli do največje prednosti na tekmi, ta je znašala sedem zadetkov ( 31:24). Tekma pa s tem še ni bila dobljena, za točke in končno zmago so se morali Novomeščani še kako potruditi, saj so v končnici gostje zapretili in se Krkašem približali na vsega tri zadetke zaostanka (33:30). V zadnji minuti in pol tekme so domačini le strnili svoje vrste, ter Ljubljančanom preprečili morebiten preobrat. Tekmo so Krkaši zaključili s prednostjo treh zadetkov, ob zadnjem sodniškem žvižgu je bil rezultat na semaforju 34:31.

Statistika: Rauh, Pavlin, Avsec 3, Novak 1, Jaklič 1, Klemenčič 7, Plut 2, Srebrnjak 1, Klobučar, Jakše 1, Bačar 5, Kukman 7, Windischer 3, Hvastija, Menger 3.

Mladinska ekipa bo naslednjo tekmo prav tako odigrala v dvorani Marof, v Novo mesto prihaja ekipa RK Gorenje iz Velenja. Derbi 21. kroga bo čez teden dni.

Other Articles

Starejši dečki
Mlajši dečki