Krka

Tesna zmaga Krke na Galjevici

Rokometaši Moškega rokometnega kluba Krka so drevi v prestolnici odigrali zaostalo tekmo 20. kroga v 1. državni rokometni ligi. Z gostovanja pri predzadnje uvrščeni ekipi MRK Ljubljana so se vrnili z obema točkama, bilo je 34:32 (17:17).

Dolenjci so imeli na generalki pred povratno tekmo četrtfinala evropskega pokala proti grškemu Olympiakosu kopico težav s predzadnjo ekipo lige. Na koncu so vendarle iztržili tesno zmago, s katero so se zavihteli na četrto mesto na razpredelnici.

Po vodstvu Novomeščanov v uvodu so gostitelji ob polovici prvega dela izenačili na 9:9, nato pa povedli za tri gole. A do polčasa sta bili ekipi pri 17. golu izenačeni. Tesno je ostalo tudi v drugem delu, saj si nobena ekipa ni priigrala več kot dva zadetka prednosti. Šele v končnici je zmagovalca odločil Marko Majstorović, ki je zadel za 30:33 in 31:34, nekaj ključnih obramb za zmago pa je prispeval še vratar Jure Blaževič. »Tako v  prvem kot v drugem polčasu nam igra ni stekla v obrambi. Na koncu je vratar Blaževič obranil nekaj čistih strelov, kar je tekmo v sami končnici prevesilo v našo korist. Se je pa bilo zelo težko koncentrirati na današnjega tekmeca z dna lestvice. Morda je za našo slabšo igro kriva utrujenost, verjamem pa, da je celotna ekipa z mislimi že na sobotni povratni evropski tekmi proti Olympiakosu,« je srečanje v prestolnici povzel Žiga Bradeško.

Sicer pa je bil Marko Majstorović z osmimi goli tudi najboljši strelec Krke, za Ljubljano jih je devet dosegel Matevž Jaklič.

Krkaše že v soboto čaka odločilna povratna tekma za vstop v polfinale evropskega pokala, s tekmovanjem v  državnem prvenstvu pa bodo nadaljevali sredi aprila, ko bodo v 21. krogu gostili Ribnico.

Statistika: MRK LJUBLJANA: Logar (9 obramb), Gaberc, Lukman 3, Vrbinc, Jaklič 9 (3), Novak 2, Brulec 1, Nosan 1, Makivić 3, Kamenicki, Lukman 6 (1), Pernovšek 3, Gombač, Tomšič 2 (2), Ključanin 2,
MRK KRKA: Rauh (1 obramba), Brajer, Blaževič (5 obramb), Bradeško 1, Majstorović 8 (5), Muhič, Rašo 3, Vukić 2, Stanojević 6, Rašo 1, Nikolić 5 (1), Lavrič, Kukman 2, Matko 2, Derganc, Horvat 4,

Sedemmetrovke: MRK LJUBLJANA 6 (6), MRK KRKA 6 (6)
Izključitve: MRK LJUBLJANA 16 minut, MRK KRKA 12 minut

 

Other Articles

Kadetska ekipa
Zanimivost