Krka

Tudi Trimu ni uspelo prekiniti zmagovalnega niza Krkašev

Ekipa kadetov je odigrala 9. krog v skupini CENETR II in tekmo v Trebnjem dobila s 33:35. Gledalci v telovadnici OŠ Trebnje so lahko uživali v pravem derbiju med Trimom in Krko. Trenutno še neporaženi Novomeščani so v finišu derbija strli odpor gostiteljev in tekmo dobili s 33:35 ( 14:14), Trebanjci pa so zabeležili četrti poraz v sezoni.

Tekma je več ali manj potekala v izenačenem tempu, Krkaši pa so v prvem delu prevladovali s prednostjo dveh zadetkov, a so jih domačini tik ob polčasu dohiteli, tako da sta ekipi na odmor odšli poravnani pri rezultatu 14:14. Krkaši so v nadaljevanju srečanja pokazali pravi timski duh, naredili manj napak in prednost še povečali, da bo zmaga odšla v Novo mesto pa je bilo jasno v 47. minuti, ko so varovanci trenerja Roberta Cvikla vodili s 24:29 in tekmo tudi po zaslugi izjemno razpoloženega Luke Muhiča srečno pripeljali h koncu, ter si na račun vpisali nov par točk. Kadeti MRK KRKA imajo po osmih odigranih tekmah 16 točk, pred drugo uvrščeno Ribnico pa ohranjajo štiri točke prednosti. “Kljub slabšemu začetku, smo v drugem polčasu zaigrali nekoliko boljše. Trebanjci so se nam skozi celo tekmo dobro upirali, a smo na koncu prinesli v Novo mesto dve točki. Na treningih nas čaka še veliko dela in želimo si, da bomo v nadaljevanju lige stopnjevali formo”, je po novi zmagi dejal srednji zunanji Nace Zajc.

Statistika: Rauh, Muhič Mar.,  Muhič R. 4., Berk 1, Muhič Ma., Rataj, Nemanič, Zajc 8, Strmole, Kokalj 1, Emeršič 2, Urbas, Muhič L. 11, Vidmar 6, Tisovec 1, Jereb 1.

Ekipa RK Metlika bo naslednji nasprotnik Krke, tekma bo odigrana v novomeški dvorani Marof.

Other Articles

Starejši dečki
Mladinska ekipa