Krka

Turnir osvojili Madžari, Krka končala na četrtem mestu

Ta konec tedna je bila novomeška dvorana Marof v znamenju rokometa, saj se je v petek in soboto odvijal mednarodni turnir »KRKA 2019«. Krkaši so poleg trebanjskega kluba RK Trimo na turnirju gostili še zasedbo beloruskega pokalnega prvaka SKA Minsk ter madžarsko ekipo Csurgoi KK, ki je tokrat osvojila turnir, saj je v velikem finalu premagala trebanjsko ekipo, ki je osvojila drugo mesto, Belorusi so Novo mesto zapustili kot tretje uvrščena ekipa, rokometaši Krke pa so na koncu osvojili četrto mesto.

Številni obiskovalci  so v dvorani Marof lahko uživali v pravem rokometnem spektaklu, kjer so za borbenost ter atraktiven rokomet poskrbele prav vse sodelujoče ekipe in si na ta način pridobile izkušnjo več, pa tudi potrditev trenutnega stanja pripravljenosti na prihajajočo sezono, ki se za slovenske prvoligaše začne prvi vikend v septembru.

 Izjave po turnirju:

Trener Krke, Roman Zarabec: » Proti Trimu smo padli v nekaterih segmentih igre in nismo bili na nivoju, saj je bilo pri fantih čutiti preveliko spoštovanje do nekaterih nekdanjih igralcev Krke. S tem je posledično trpela tudi igra v obrambi, v ključnih trenutkih pa smo imeli tudi slabšo realizacijo. Kot sem že večkrat povedal, je ekipa mlada, napreduje in tukaj ne vidimo nič slabega. Sicer pa je tak turnir odlična priložnost za uigravanje, pridobivanje izkušenj, pa tudi zrelosti. V prvenstvu nas čakajo ekipe, ki so fizično močnejše od nas, a poudarjam, da je naša ekipa kombinacija mladinske in članske ekipe in ta proces je dolgotrajen. Zato moramo v prvi vrsti skrbeti za njihovo zrelost in nadgradnjo v igri. Se pojavljajo napake, ki jih popravljamo in mislim, da bomo do prvenstva še zelo napredovali. Sem pa z odnosom v ekipi izredno zadovoljen, kar šteje največ«.

Kapetan Krke, Jan Irman: » Turnir je bil zelo močan. Odigrali smo dve zelo kvalitetni tekmi in menim, da smo v igri prikazali nekaj dobrih zadev, bi pa se še dalo narediti marsikaj bolje. Videli smo, kje so naše pomanjkljivosti in do prvenstva bomo na treningih to popravili. V mislih imam predvsem tehnične napake, potrebne bo več koncentracije v obrambi in jo dvigniti na višji nivo. Kot že rečeno, v treh tednih priprav je napredek že viden, potrebnega bo še veliko dela, da odpravimo napake in verjamem, da se za rezultat ni potrebno bati«.

 

Rezultati tekem:

Petek, 16. avgust:

Ob 17.30 ( 1.polfinale)

SKA MINSK – Csurgoi KK 20:25 ( 7:13)

ob 20.00 (2 polfinale):
MRK Krka  – RK Trimo Trebnje 30:33 (13:15)

Krka: Urbič, Brajer; Dino Rašo 3, Plut, Pršina 4, Irman 4, Jakše 3, Klemenčič, Kukman 4, Hvastija 1, Gorela 1, Majstorovič, Avsec 1, Batagelj 1, Kete 4, Matko, Bevec 4; Trener: Roman Zarabec.

Sobota, 17. avgust:

ob 17.30 ( tekma za 3. mesto):

MRK KRKA – SKA MINSK 21:26 (11:14)

Krka: Pršina, Kete 1, Bevec 5, Irman 2, Kukman 2, Gorela 2, Matko 2, Batagelj 1, Plut, Rašo 1, Jakše 4, Avsec 1, Klemenčič, Majstorovič, Brajer, Urbič; Trener: Roman Zarabec.

ob 20.00 ( finale):

RK Trimo Trebnje – Csurgoi KK 23:33 ( 13:15)

Končni vrstni red turnirja:

  1. 1.mesto: Csurgoi KK ( Madžarska)
  2. 2.mesto: RK Trimo Trebnje
  3. mesto: SKA MINSK
  4. mesto: MRK KRKA

Pokal za tretje mesto je beloruski ekipi podelil podpredsednik kluba MRK KRKA, Stevan Zec, direktorica občinske uprave Mestne občine Novo mesto Vida Čadonič Špelič, pa je pokal podelila zmagovalcu turnirja in drugo uvrščeni ekipi trebanjskega Trima.

Moški rokometni klub Krka se zahvaljuje generalni pokroviteljici, Krka d.d. in Mestni občini Novo mesto za finančno podporo pri izvedbi turnirja.

 

 

Other Articles

Članska ekipa
Članska ekipaIntervju