Krka

Zarabec: Na prvenstvo smo dobro pripravljeni

Člansko ekipo Moškega rokometnega kluba Krka le še teden dni loči do začetka tekmovalnega dela sezone, v katerega bodo vstopili z nekaj novostmi v igralskem kadru, nov pa je tudi prvi mož novomeške ekipe, ki je lansko sezono sklenila na nehvaležnem 7. mestu. Novomeščane bo vodil prekaljeni strateg Roman Zarabec, ki si je skupaj z vodstvom kluba in ekipo zadal smele načrte za skorajšnjo sezono, ki jo želi dolenjski prvoligaš skleniti v zlati sredini. Ekipa skupaj trenira že od konca julija, po pet tedenskih pripravah pa je trener Zarabec odgovoril na nekaj vprašanj.

Kakšna je  analiza, oz. izsledki pripravljalnega obdobja. Kaj je ekipa pridobila v mesecu in pol priprav?

Dober mesec pripravljalnega obdobja je minil relativno hitro. Mislim, da smo v teh petih tednih postorili veliko tako na kondicijski kot tudi na fizični pripravi ter tehnično- taktičnih zadevah. Vendar poudarjam- to je mlada ekipa, ki se še išče. Opazil sem velika nihanja in težko ta trenutek ocenim, kje smo, saj so nekateri igralci bolj, nekateri pa malo manj napredovali. Če pa gledam ekipo kot celoto, lahko rečem, da trenutno nimamo nikogar, ki bi bil poškodovan, mladi pa so željni dela in lahko rečem, da smo nekje na zavidljivem nivoju.

Kje so morebitne pomanjkljivosti, je ekipa v katerem od segmentov napredovala?

Prestop iz mladinske v člansko kategorijo ni tako enostaven, kot bi si kdo mislil. Gre predvsem za pomanjkanje izkušenj v članski ligi in agresivnost. In ko se ta pristop v vsakem elementu rokometne igre dvigne, bo posameznik absolutno boljši. V to sem prepričan.

Kako ste zadovoljni z novinci?

S fanti, ki so se ekipi priključili v letošnji sezoni sem zadovoljen. Jan Gorela je imel na začetku sicer nekaj težav s poškodbami, a se je pred dnevi uspešno vrnil in saniral poškodbe. Andraž Kete je nedvomno motor ekipe, Žiga Urbič pa tudi dokazuje, da si zasluži status prvega vratarja, zato je bil tudi pripeljan.

Nekateri mladi igralci bodo vrženi v ogenj. Kaj lahko pričakujete od njih? Kakšno nalogo bodo imeli?

Sigurno od vseh igralcev pričakujem, da tudi če ni v prvem planu in ko mu je ponujena priložnost za dokazovanje, da jo maksimalno izkoristi. Kot sem že omenil, nekateri napredujejo bolj, drugi malo manj. V mislih imam predvsem zrelostni moment. Morda jim manjka fizične moči, kar pa bodo pridobili zgolj s trdim delom. Definitivno pa moram mlade igralce pohvaliti za korekten odnos, pristop in željo za dokazovanje. V kolikor bodo delali dobro, verjamem, da njihov čas šele prihaja. Upam, da bodo presenetili tako mene, kot vodstvo kluba in prikazovali dobro igro skozi celotno sezono. Se pravi, da bodo ekipi maksimalno v pomagali, saj bodo njihove naloge pravilno razdeljene. Jaz fantom vsekakor popolnoma zaupam. Je pa res, da je vsaka minutaža je odvisna od uspešnosti- tako, kot v vsakem ’poslu’. Če bodo uspešni, bodo nagrajeni, v nasprotnem bodo morali počakati na  novo priložnost.

Tekem je bilo kar nekaj, tudi kakovostnih. Kakšen je namen v smislu igre oz. uigravanja?

Odigrali smo osem pripravljalnih tekem in rezultat na teh tekmah nam ni bil nikoli v ospredju. Mi smo prikazali dobre in malo manj dobre igre. Je pa dejstvo, da vsi radi zmagujemo. Bili so vzponi in padci, na tem moramo še delati, saj smo nekatere tekme začeli odlično, potem pa je prišla rezultatska kriza. Kar me pri vsem tem zelo moti, so številne tehnične napake, ki se pojavljajo v igri, pa če sem odkrit, tudi slaba realizacija. Ampak, to so vse stvari, ki se bodo slej ali prej popravile. Skratka, ta zrelostna igra manjka, preveč stoodstotnih priložnosti je zapravljenih in prav na tem segmentu na treningih posvečamo veliko pozornosti. Fantom pa v ligi želim le vse najboljše.

Odigrane tekme in rezultati:

RD Herz Šmartno- MRK KRKA 25 : 31 (11:17)

MRK KRKA- SC Ferlach (AUT) 22 : 18 (10:4)

RK SVIŠ- MRK KRKA 30 : 30 (12:17)

MRK KRKA –SKA Minsk 21 : 26 (11:14)

MRK KRKA –RK Trimo 30 : 33 (13:15)

MRK KRKA – ŠD Mokerc KIG 27 : 22 (16: 13)

MRK KRKA – RK Zagreb (HRV) 28 : 35 (11:18)

MRK KRKA – RK Krško 37 : 24 (18:16)

 

Odhodi:

Leon Rašo (RK Trimo Trebnje)

David Didovič (RK Trimo Trebnje)

Aleksandar Tomić (RK Trimo Trebnje)

Luka Florjančič (MRD Dobova)

Grega Okleščen (RK Gorenje Velenje)

Jernej Papež (HC Luzern)

Prihodi:

Žiga Urbič (RK Trimo Trebnje)

Jan Gorela (RK Železničar Niš 1949)

Andraž Kete (RK Gorenje Velenje)

Naj spomnimo, da bodo rokometaši Krke uvodno tekmo sezone 2019/20 v Ligi NLB odigrali proti ekipi Rokometnega kluba Maribor Branik. Tekma bo v soboto, 7. septembra, ob 19. uri v ŠD Marof.

 

Other Articles

Članska ekipa
Turnir