Krka

Urbič: Najbolj naporen je bil drugi teden priprav

V  soboto se bo na krstni tekmi lige NLB proti ekipi iz Maribora predstavil tudi 22- letni vratar Žiga Urbič, ki je v Novo mesto prišel iz trebanjskega Trima. Uprava kluba je nanj » vrgla oko« tudi zavoljo njegove izredne discipline ter volje do dela. Krkin trener Roman Zarabec je že pred časom pohvalil napredek Urbiča, ki si status prvega vratarja ekipe ni priboril zgolj po naključju. Pred skorajšnjim začetkom sezone, je Žiga odgovoril na nekaj vprašanj.

Kako ocenjuješ priprave?

Po mojem mnenju so priprave potekale nemoteno, sicer smo zabeležili nekaj manjših poškodb, vendar smo jih postopoma odpravili. Zdi se mi, da smo treninge vseskozi stopnjevali in našo igro proti koncu le še nadgradili. Kar se tiče samega povezovanja novih igralcev z ostalo ekipo ter uvajanja mladih igralcev iz mladinskega pogona, pa sem zelo zadovoljen. Je pa še nekaj napak, ki jih bomo skušali popraviti.

Kateri teden v pripravljalnem obdobju je bil najbolj naporen?

Zlahka bi se opredelil za drugi teden, ker na samem začetku smo bili še v nekem pričakovanju, prisotna je bila še dodatna energija in motivacija. Potem se je vse skupaj nekako umirilo, poznala se je že utrujenost, ampak smo vse prebrodili in lahko rečem, da smo priprave začeli in sklenili na zavidljivem nivoju.

Kako te je sprejela ekipa?

S samo ekipo sem zelo zadovoljen, vidi se, da so fantje nekje mojih let in z nekaterimi sem se poznal že prej. Kar se uvajanja na nove soigralce, trenerja in dvorano tiče, nisem imel težav in mislim, da sem se tudi sam v ekipo dobro vklopil.

Kakšna so pričakovanja pred prvenstvom?

Želim si, da gremo v prvenstvo tekmo po tekmo. Iz vsake tekme se bomo nekaj koristnega naučili za naprej, sproti popravljali in analizirali napake. Pomembno je, da bomo odigrali tekmo tako, kot znamo- se pravi s svojo igro. Kaj nam bo to prineslo, bo hitro pokazal čas. Je pa dejstvo, da moramo na vsaki tekmi dati svoj maksimum, bomo naredili največ, kar lahko, s tem bo na plan prišel tudi rezultat.

Poleg Žige Urbiča bosta barve kluba v dresu vratarjev zastopala še mladi Uroš Pavlin in Blaž Brajer pod taktirko trenerja Marka Grošlja.

 

Other Articles

Članska ekipa
Članska ekipaIzjave
Izjava pred tekmo Krka- Maribor