Krka

Velenjčani preprečili slavje Krke

Mladinska ekipa je sinoči odigrala 8. krog v 1. mladinski ligi. Njihov gostitelj je bila ekipa RK Gorenje Velenje, ki je bila od Novomeščanov boljša z rezultatom 36:30 ( 16:12).

Krkaši so v prvem polčasu prikazali požrtvovalno in borbeno igro in vse do 21. minute  še držali stik s trenutno vodilno ekipo Velenja. Do glavnega odmora pa so Velenjčani izkoristili nezbranost Krke in hitro povedli za štiri zadetke, kolikor je znašala njihova prednost po prvem delu srečanja ( 16:12). Varovanci trenerja Timona Orliča v nadaljevanju niso našli rešitve za strelsko razpoložene gostitelje, ki so prednost še povečevali. Igra Krke ni stekla, pojavljalo se je vse več napak v napadu, poleg tega pa so Novomeščani zapravili tudi nekaj stoodstotnih strelov. Velenjčani so dodobra izkoristili nekaj kriznih minut Krke in na koncu zasluženo slavili s šestimi zadetki prednosti. »V tekmo smo vstopili borbeno in polni želje po zmagi. Ko se je tekma odvijala, nam je zmanjkalo koncentracije v obrambi, poznala pa se je tudi odsotnost nekaterih igralcev«, je po tekmi dejal Žan Srebrnjak.

Statistika: Rauh, Majstorovič 4, Luzar 3, Nosan, Hvastija 6, Srebrnjak 1, Klemenčič 5, Klobčar 2, Kukman 2, Windischer 3, Menger, Jakše 4, Filipovič.

Mladinska ekipa bo naslednji krog odigrala v dvorani Marof, ko bo gostila RK Maribor Branik.

Other Articles

Starejši dečki
Kadetska ekipa