Krka

Ekipa mladincev je v dvorani Marof odigrala predzadnji, 21. krog v 1. državni mladinski ligi, kjer so gostili aktualne državne podprvake RK Gorenje Velenje in tekmo izgubili s 21:26 ( 11:16).

Velenjčani so se tokrat v gosteh v Novem mestu dodobra maščevali Krkašem za tesen poraz, ki so ga doživeli v 10.krogu, saj so bili skozi celotno tekmo boljši nasprotnik. Krkašem igra nikakor ni stekla, nervoza se je poznala predvsem v napadu, kjer so zgrešili veliko čistih strelov. Velenjčani so vsako napako Novomeščanov hitro kaznovali in gostitelje do glavnega odmora držali na varni razdalji štirih, petih zadetkov, kolikor je znašal tudi zaostanek Krke po 30. minutah srečanja. V nadaljevanju so varovanci trenerja Sama Juga neuspešno lovili zaostanek za fizično močnejšo ekipo Gorenja, a jim namera ni uspela. Igra domačih je bila precej pod nivojem, za morebiten preobrat pa je Novomeščanom zmanjkalo tudi časa.

Statistika: Pavlin, Avsec 3, Nosan, Jaklič, Klemenčič 1, Plut 3, Srebrnjak, Batagelj, Jakše, Majstorovič 2, Bačar, Kukman 1, Windischer 7, Matko 2, Hvastija 2, Menger.

Krkaši so si z današnjim porazom precej zagrenili položaj na lestvici, saj so s tretjega padli na nehvaležno 5. mesto. V zadnjem krogu bodo gostovali še v Celju, vmes pa odigrali še zaostalo tekmo s Trimom iz Trebnjega.