Krka

Včeraj popoldne so mlajši dečki v domači dvorani gostili ekipo RD Riko Ribnica in dvorano zapustili nasmejanih obrazov. Varovanci trenerja Davida Lipoglavška, ekipi mlajših dečkov A in B, so znova potrdili dobro delo na treningih, kar se je več kot očitno videlo tudi na igrišču.

Uvodoma so srečanje z Ribničani odigrali mlajši dečki B, ki so suvereno osvojili novi točki. S šestnajstimi točkami so tako še vedno vodilna ekipa na lestvici v predtekmovalni skupini CENTER II. Igralci so bili dobro razpoloženi za igro in so že v prvih minutah tekme pokazali premoč nad gosti, ki so ob polčasu zaostajali za pet zadetkov ( 10:5). Hitra in borbena igra je krasila mlade rokometaše tudi v nadaljevanju, saj so v drugem delu le še stopnjevali ritem igre in začeto delo opravili z odliko. Ob koncu je bil rezultat 20:11 v korist Krke.

Za Krko so igrali: Drnovšek, Palka, Derganc 7, Golob, Janežič, Štangelj, Butala, Kaplan 4, Nemanič, Ščuka 4, Smolič 3, Blažič 2, Peterlin, Škufca.

Ekipa MDB bo prvo tekmo v prihodnjem letu odigrala sredi januarja v Krškem.

Osmo zmago v sezoni so včeraj poleg MDB slavili še mlajši dečki A, ki so brez težav ugnali Ribničane in jim zadali peti poraz v letošnji sezoni. Točki sta ostali v Novem mestu, tekma se je končala pri rezultatu 28:13 ( 15:4).

Krkaši so hitro pokazali, da kaj drugega kot zmaga ne pride v poštev. Narekovali so hiter tempo igre in se izkazali v vseh segmentih rokometne igre. Na odmor so odšli bogatejši za 11 zadetkov, ter tudi v drugem polčasu dokazali, iz kakšnega testa so. Kljub rezultatski prednosti v igri niso popuščali, kar jim je na koncu prineslo tudi ogromno prednost pred gostujočo ekipo. Ribnico so premagali z rezultatom 28:13.

Za Krko so igrali: Drnovšek, Rajh 3, Krašovec 4, Medle 6, Sašek 2, Derganc, Movern, Đukić, Reba 3, Gornik, Udovč, Pirh 6, Pavlin 1, Ščuka 1, Smolič 1, Blažič 1.