Krka

Žilavi krkaši močno namučili državne prvake

Rokometaši Moškega rokometnega kluba Krka so po trimesečnem premoru med obema sezonama drevi, pred domačim občinstvom odprli novo rokometno poglavje. V domači dvorani Marof so v prvem kolu državnega prvenstva gostili aktualne državne prvake RK Celje Pivovarna Laško. Do prvih točk v sezoni 2022/23 so sicer po boljši predstavi povratnikov v najkakovostnejšo rokometno ligo v sami končnici prišli rokometaši iz mesta ob Savinji. Končni rezultat tekme je bil 28:30 (19:14).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uvodno tekmo sezone so domači rokometaši začeli izjemno. Favorizirano ekipo Celja so za končno zmago pošteno namučili in dokazali, da so žilav in trd nasprotnik. Varovanci trenerja Mirka Skoka so uspešno, od prve minute naprej, diktirali oster tempo igre ter Celjanom povzročali nemalo preglavic. Ob polčasu sta se ekipi razšli s petimi goli prednosti v korist Krke ( 19.14), ki pa je v nadaljevanju tekme nekoliko popustila. Gostje so v uvodnih minutah drugega dela hitro zmanjšali zaostanek, a je bila prednost do vstopa v končnico še na strani Novomeščanov, potem pa so gostje v 47. minuti tekmo postavili v začetno izhodišče (23:23). Po izenačenem nadaljevanju so odpor trdoživih Dolenjcev zlomili šele v sami končnici, krkašem, ki so za preobrat ob zaključku tekme zgrešili nekaj čistih strelov, pa je zmanjkalo kanček sreče.

Izjave po tekmi:

Blaž Nosan, igralec MRK RKKA: » Mislim, da smo si zmage želeli bolj kot Celjani. Sicer pa smo vedeli, da nas čaka državni prvak, zato kaj dosti nismo izgubili, pridobili pa veliko. Res pa je, da smo imeli veliko možnosti za zmago v končnici, a je nismo izkoristili«.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Žiga Mlakar, igralec RK Celje Pivovarna Laško: » Vedeli smo, kaj nas čaka. Krka je lani igrala drugo ligo, morda nezasluženo, letos pa verjamem, da bodo neugodni za vsakega tekmeca, ne glede na to, kdo to bo. Mi smo s to mislijo prišli v Novo mesto. Žal  nam v prvem polčasu igra ni stekla, v drugem delu pa smo bolje igrali v obrambi, se zbrali, prejeli malo manj zadetkov ter v končnici povedli in tekmo mirno pripeljali do konca«.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Statistika: MRK Krka: Rauh, Brajer, Blaževič, Bradeško 5, Avsec 2, Majstorović 1 (1), Grojzdek, Knavs 4, Vukić 1, Stanojević 5, Rašo 1, Lončar 4, Nosan 2 (2), Kukman 1, Ernestl, Matko 2.

RK Celje Pivovarna Laško: Bojić, Belkaied, Gaberšek, Strmljan, Knez, Mazej 3, Cokan 6 (2), Marguč, Ivanković 3, Janc 1, Muhović, Žabić 6, Mlakar 4, Vlah 6, Martinović, Suholežnik 1.

Sedemmetrovke: Krka 6 (3), Celje Pivovarna Laško 3 (2).

Izključitve: Krka 8, Celje Pivovarna Laško 20 minut.

Rdeči karton: /.

Novomeščani bodo naslednjo tekmo znova odigrali pred domačim občinstvom, po prostem tekmovalnem vikendu bodo v soboto, 23. septembra, ob 19. uri, gostili novopečenega povratnika med elito, Rokometni klub Krško.

Other Articles

Članska ekipa
Članska ekipa