Krka

Krkaši pred uvodno tekmo sezone dobro pripravljeni

Rokometaše Krke do prve tekme v novi rokometni sezoni 2022/23 v ligi NLB ločijo še štirje dnevi.  Po skoraj treh mesecih se ta konec tedna znova začenja pestra športna jesen, Novomeščani pa bodo znova na prizorišču najelitnejše druščine. Kot je pred  uvodom v pripravljalno obdobje med obema sezonama poudaril trener Mirko Skoko, si želi z nekoliko spremenjeno postavo čimprej zagotoviti obstanek med elito.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Priprave oddelane z odliko

»S tekmami v tem pripravljalnem obdobju sem zadovoljen. Generalno gledano so fantje prikazali dobre igre, najpomembejše pa je, da ni bil nihče poškodovan, tako da smo za tekmece v ligi pripravljeni«, je povedal Skoko. Krkaši so sicer med poletjem odigrali deset pripravljalnih tekem, med drugim so se udeležili še dveh mednarodnih turnirjev. »Fantje so na splošno zadovoljili moja pričakovanja, so v dobri formi, čuti se ta timska povezanost«, o ekipi, pred katero je zahtevna rokometna jesen, še pravi Skoko. » Kar se okrepitev tiče lahko povem, da je bil na začetku priprav poškodovan Blaž Nosan, nekaj težav s poškodbo ima trenutno Veljko Stanojević, tako da se morata še uigrati, za vrataja Jureta Blaževiča pa lahko rečem, da je velika okrepitev.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Krkaši v petek odpirajo rokometni ples z ekipo državnih prvakov

Novomeščani torej odštevajo dneve do uvodne tekme sezone, žreb jim je v prvem krogu lige NLB določil tekmeca iz Celja. » Mislim, da so Celje, Gorenje in Trimo še vedno za razred boljše ekipe, a to še ne pomeni nič. Mi moramo na vseh tekmah dati vse od sebe, biti moramo na zelo visokem nivoju, torej od vratarja do vseh igralcev na igrišču, da lahko pariramo tako kakovostnim ekipam.  Verjamem, da so presenečenja možna. Petkovo tekmo že nestrpno čakamo, borili se bomo za vsako žogo in verjamem, da bomo dosegli dober rezultat. Fantje so sproščeni, ni nobenega pritiska, verjamem pa, da Celjanom v Novem mestu ne bo lahko«, pred petkovim krstnim nastopom med elito, še prav Skoko.

Other Articles

Kadetska ekipa
Članska ekipa