Krka

Kadeti zmagali prvo četrt finalno tekmo

Ekipa kadetov je dopoldne v dvorani OŠ Stopiče odigrala uvodno tekmo četrt finalne skupine A in hkrati prvo v letošnjem letu. Varovanci trenerja Roberta Cvikla so s 29:27 premagala prvega nasprotnika v omenjeni skupini, ekipo RD LL Grosist Slovan. Krkaši tako v letošnji sezoni nadaljujejo z nizom zmag in še vedno ostajajo neporažena ekipa.

Krkaši so kmalu na začetku tekme pokazali dober odpor gostom in jim z hitro igro v napadu ter čvrsto obrambo preprečevali pot do lahkih strelov. Prednost Novomeščanov je hitro naraščala, v prvem delu je le-ta znašala 4 zadetke ( 13:9). V nadaljevanju srečanja so Ljubljančani izkoristili nekaj nezbranosti Krke in se jim v zaključku tekme nevarno približali, a so bili gostitelji dovolj zbrani in pri močeh, da jim presenečenja niso dovolili. Krkaši so tako prišli do prve, sicer tesne zmage v nadaljevanju prvenstva, po besedah trenerja Cvikla, pa je bilo za prvo srečanje v letošnjem letu tudi realno pričakovati nekaj napak, ki jih bodo do naslednje tekme skušali odpraviti.

Statistika: Rauh, Rajh 9, Filipovič 3, Berk, Nosan, Muhič R.4, Rogelj, Mihič Ma., Knap, Kokalj, Emeršič 5, Luštek, Luzar 2, Gros 5, Tisovec 1.

Naslednji krog v četrt finalni skupini bo ekipa kadetov MRK KRKA odigrala na Igu, tekma bo naslednji konec tedna.

Other Articles

Mladinska ekipa
Članska ekipa
Člani uspešni tudi v Trebnjem