Krka

Krkin tesen poraz skrojili številni celjski reprezentanti in sodnika

Ekipa mladincev MRK KRKA je v zaostali tekmi 11. kroga v domači dvorani Marof gostila trenutno vodilno ekipo RK Celje Pivovarna Laško in tekmo tesno izgubila. Rezultat srečanja je bil 33:34 ( 14:14).

Novomeščani so tekmo začeli ambiciozno in že v uvodnih minutah povedli z 2:0, tempo igre pa  stopnjevali vse do izteka prvega polčasa, ki je sicer potekal v izenačenem duhu »gol za gol«. Varovanci trenerja Sama Juga so na glavni odmor odšli pri rezultatu 14:14, kar je dalo slutiti, da bo tekma znova odločena v končnici. Številni gledalci in ljubitelji rokometa so v nadaljevanju srečanja znova uživali v pravem rokometnem dvoboju ekip. Krkaši so še naprej odlično opravljali svoje delo v obrambi in tudi po izključitvi Klemna Matka, ki je zaključek tekme od 36. minute naprej moral zaradi treh dvo minutnih izključitev spremljati s tribune, držali oster tempo igre. V 54. minuti je prednost Krke pred Celjem po zadetku Tilna Kukmana, ki je bil tudi najboljši strelec Krke,  znašala dva zadetka (31:29), a so Celjani prednost izničili ter v zadnji minuti tekme rezultat znova vrnili v izhodiščni položaj, bilo je 33:33. Nekaj trenutkov kasneje so Celjani uspeli zadeti iz protinapada, v zadnjem Krkinem napadu pa je sodniški par, ki je po mnenju mnogih, ki so tekmo spremljali na klopi in na tribunah, naredil še eno izmed številnih napak v škodo Krke, saj nista dosodila več kot očitne sedemmetrovke. Zmaga je tako odšla k aktualnim državnim prvakom, čeprav bi si za današnje prikazano, točki nedvomno zaslužili varovanci trenerja Sama Juga.

Statistika: Pavlin, Rauh, Nosan, Novak, Klemenčič 6, Srebrnjak, Batagelj 2, Jakše 1, Majstorovič 2, Kukman 8, Windischer 7, Matko 5, Hvastija 1, Jaklič, Menger 1.

Mladinsko ekipo Krke tudi v naslednjem krogu čaka zanimiv obračun, saj v dvorano Marof prihaja ekipa RK Trimo Trebnje. Tekma 12. kroga v 1. mladinski ligi bo na sporedu danes teden.

Other Articles

Mlajši dečki
Kadetska ekipa