Krka

 

V dvorani Marof so kadeti po tritedenskem premoru nadaljevali s tekmami v četrtfinalni skupini A, kjer so v derbiju 5. kroga gostili ekipo ŠD Mokerc –Kig in tekmo tesno izgubili s 21:22 ( 9:9).

Novomeščani si za današnje prikazano kljub porazu zaslužijo dobro oceno za borbeno in všečno rokometno igro. Čeprav je bila tekma izredno napeta od samega začetka, pa je Krkašem na koncu zmanjkalo nekaj športne sreče. Tekmo so slavili gostje, ki so z današnjo zmago na lestvici v omenjeni skupini prevzeli vodstvo.

Novomeščani so tekmo začeli odločno, z Ižanci so se enakovredno kosali vse do 25. minute, ko so gostje prvič povedli za zadetek (6:7), do polčasa pa sta bili ekipi znova poravnani na 9:9. Dobra in učinkovita igra v obrambi je Krkašem še dajala upanje za ugodnejši razplet srečanja, a so varovanci trenerja Robija Cvikla v 40. minuti gostom dovolili, da so povedli za tri zadetke (13:16). Z nekaj odličnimi potezami v napadu so Novomeščani z delnim izidom 3:0 znova uspeli tekmo vrniti v izhodiščni položaj (17:17). Sledila je negotova končnica, kjer pa so manj napak naredili gostje in tri minute pred koncem tekme povedli s +3 ( 19:22). Kljub dvema zaporednima Krkinima zadetkoma, ki sta jih vknjižila Luzar in Rajh v zadnji minuti, je bilo to premalo za preobrat. Tekmo so z minimalno prednostjo na koncu dobili Ižanci, bilo je 21:22.

Statistika: Rauh, Rajh 3, Filipovič 4, Berk, Nosan 2, Muhič Ma., Knap, Kokalj, Emeršič 5, Luštek 1, Luzar 5, Vidmar 1, Tisovec.

Kadeti po petih odigranih tekmah v četrtfinalni skupini A beležijo štiri zmage, remi in poraz, s sedmimi točkami pa trenutno zasedajo 2.mesto v skupini. Prihodnji konec tedna bodo v Škofji Loki sklenili tekmovanje v omenjeni skupini, ko gostujejo pri zadnjeuvrščeni ekipi RD Urbanscape.