Krka

 

Ekipa kadetov je v 7. krogu skupine CENTER II gostila ekipo RD Riko Ribnica ter vknjižila šesto zaporedno zmago v sezoni. Goste so brez večjih težav premagali s 44:34 ( 21:18), ter jim zadali prvi poraz.

Novomeščani so oba polčasa odigrali borbeno in tekmeca s taktično boljšo igro nadigrali v vseh segmentih rokometne igre. V uvodnih minutah, ko sta bili ekipi izenačeni na 2:2, so Krkaši nastopili odločneje in oster tempo igre, ki mu Ribničani niso mogli slediti. Kljub temu, da so gostje v prvem delu še držali stik s Krkaši in ob polčasu zaostajali za tri zadetke, so varovanci trenerja Robija Cvikla v nadaljevanju pokazali več zbranosti in naredili manj napak, ter prednost do konca tekme le še povečevali in na koncu suvereno zmagali z desetimi  zadetki prednosti.

Luka Muhič, MRK KRKA : “Z igro smo lahko zelo zadovoljni, saj smo v napadu v prvem delu  odigrali zelo dobro, nekaj napak je  sicer bilo v obrambi. V drugem polčasu smo zaigrali bistveno drugače, bolj kolektivno in zbrano, tako da smo tempo kljub prednosti še stopnjevali do konca tekme in zasluženo osvojili obe točki”.

Statistika: Rauh, Berk 8, Muhič L. 10, Muhič Ma., Jereb, Muhič R.6, Vidmar 5, Strmole, Urbas 1, Kokalj 3, Emeršič 6, Tisovec, Nemanič 1, Zajc 4.

V naslednjem krogu bodo kadeti doma gostili predzadnje uvrščeno ekipo Rokometnega kluba Grosuplje.