Krka

Ekipa starejših dečkov B je sredi tedna na gostovanju v Ribnici tekmo 10. kroga skupine CENTER II izgubila s 24:17 (10:10), tokrat pa so varovanci trenerja Iztoka Adamčiča popravili vtis in v Ivančni Gorici prišli do pete zmage v sezoni. Tekma med RK Sviš in MRK Krka se je končala v prid Novomeščanov, bilo je 23:31 (11:17).

Čeprav v uvodnih minutah ni kazalo na končni izplen Krkašev, so fantje po zaostanku v prvih minutah tekme le pokazali svoj karakter in na polovici prvega polčasa povsem zagospodarili na igrišču. Do odmora so si s srčno in borbeno igro že priigrali šest zadetkov prednosti ( 11:17), s podobno agresivno in kombinatorno igro pa povsem zmedli gostitelje, ki rešitve za razpoložene Krkaše niso našli. Novomeščani so do konca tekme ohranjali prednost in na koncu zmagali s 23: 31.

Statistika: Drnovšek, Smolič 4, Derganc 11, Golob 2, Janežič 3, Butala 1, Kaplan 3, Bartolj, Nemanič, Gabrič, Ščuka 6, Palka 1, Blažič.

Ekipa SDB je z dvanajstimi točkami trenutno tretje uvrščena ekipa na lestvici skupine CENTER II, naslednjo tekmo bodo odigrali doma, saj v goste prihaja moštvo RK Sevnica.

 

Gledalci v dvorani OŠ Stična so tokrat spremljali izjemno borbeno tekmo med domačo ekipo RK Sviš in MRK KRKA. Trenutno še vedno vodilni Ivančani so Novomeščanom povzročali nemalo težav že od samega začetka tekme, kjer so bili v vodstvu Krkaši, a so domačini izkoristili napake Krke in z delnim izidom 4-0 prišli do vodstva, rahlo prednost pa so kljub požrtvovalni in borbeni igri Krke držali vse do odmora, ko je bil rezultat 17:16. Za  dramatično in izenačeno igro sta v nadaljevanju poskrbeli obe ekipi, Krka pa je še naprej dihala za ovratnik domačinom. Varovanci trenerja Iztoka Adamčiča so zaostanek uspeli zmanjšati in nekajkrat tekmo pripeljali v izhodiščni položaj, a do vodstva niso prišli tudi po zaslugi domačega vratarja Retarja (16 obramb) , ki je v vratih prikazal odlično formo. Novomeščani kljub zaostanku treh, štirih  zadetkov niso popustili, a jim je za preobrat v samem zaključku tekme zmanjkalo nekaj športne sreče. Krkaši so tekmo izgubili s 36:33 (17:16)

Statistika: Drnovšek, Rajh 1, Medle, Škufca 10, Derganc 1, Muhič, Đukić, Reba 6, Gros 6, Pirh 9, Ščuka.

Kot je po tekmi povedal trener Adamčič, so se fantje dobro upirali aktualnim državnim prvakom. Za ekipo SDA je to drugi poraz proti Svišu, kljub temu pa še naprej ostajajo na odličnem 2. mestu razpredelnice.